Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Κορωνοϊός: Το ρεκόρ κρουσμάτων φέρνει ανατροπές, μέτρα και ρεβεγιόν στο... σπίτι

Ελλάδα

Ο υπερδιπλασιασμός των κρουσμάτων το τελευταίο 24ώρο ανατρέπει όλο τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, με τα νέα μέτρα να έρχονται όπως όλα δείχνουν νωρίτερα, πριν την αλλαγή του χρόνου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, θα ισχύσουν από την Πέμπτη στις 06:00 και όχι από τις 3 Ιανουαρίου, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Η χθεσινή μέρα σήμανε συναγερμό, αφού όσο περνούσε η ώρα τόσο στο κυβερνητικό, όσο και στο επιστημονικό επιτελείο της χώρας μας γινόταν ξεκάθαρο ότι θα φτάναμε σε έναν τέτοιο αριθμό κρουσμάτων. Αυτό άλλωστε προκάλεσε και τη νέα ανατροπή στα δεδομένα.

Αυτό σημαίνει πως για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα… αλλάξουμε χρόνο στα σπίτια μας, αφού η εστίαση και τα νυχτερινά μαγαζιά θα είναι κλειστά.

Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν τα επικρατέστερο σενάριο να θέλει, συγκεκριμένα για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, την εστίαση να κλείνει στις 22:00, καθώς δεν υπάρχει λόγος να μείνουν τα μαγαζιά ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυχτα, αφού αυτή είναι η ώρα που βγαίνει ο κόσμος.

Δυστυχώς, χθες επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις των ειδικών, αφού Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 21.657 νέες μολύνσεις, 50 θανάτους και 635 διασωληνωμένους.

Τα μέτρα που θα ισχύσουν από την Πέμπτη

  • Το πιθανότερο πλέον είναι από την Πέμπτη να μπει σε εφαρμογή η πρώτη δέσμη μέτρων που θα περιλαμβάνει υποχρεωτική χρήση μάσκας ΚΝ95 ή FFP2 ή διπλής μάσκας στα σούπερ μάρκετ, στα ΜΜΜ και από τους εργαζόμενους στην εστίαση.
  • Παράλληλα, προβλέπεται τηλεργασία έως 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με κυλιόμενο ωράριο, το ωράριο λειτουργίας θα είναι ως τα μεσάνυχτα για διασκέδαση και εστίαση, χωρίς όρθιους, με μέγιστο τα έξι άτομα ανά τραπέζι και αποστάσεις, ενώ στους παραβάτες θα κλείνει η μουσική.
  • Οι επισκέψεις σε οίκους ευγηρίας και μονάδες χρονίως πασχόντων θα περιλαμβάνουν υποχρεωτικό αρνητικό τεστ PCR 48 ωρών, ενώ σε ισχύ μπαίνουν και αυστηρότεροι όροι επισκεπτηρίου στα νοσοκομεία και απαγόρευση εισόδου στους ιατρικούς επισκέπτες.

Οι ειδικοί εν αναμονή των επίσημων αποφάσεων έχουν ήδη κρούσει καμπανάκι και για τα σχολεία ζητώντας να κλείσουν για μεγαλύτερο διάστημα.

Η σημερινή έκτακτη σύσκεψη

Μετά το «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων που ανακοινώθηκε χθες, ο Πρωθυπουργός, προχωρά σε έκτακτη σύσκεψη με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, στις 09:30.

Πρόκειται για την καθιερωμένη συνάντηση που έχουν κάθε εβδομάδα, ωστόσο αυτή τη φορά θα έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού γίνεται στον απόηχο της πολύ δύσκολης κατάστασης στη χώρα μας, τόσο μετά τα 21.567 νέα κρούσματα, όσο και μετά την επικράτηση της μετάλλαξης Όμικρον.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...