Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Κοζάνη: Βίντεο ντοκουμέντο από τον παραλίγο πνιγμό 48χρονης

Ελλάδα

Στο «φως» ένα συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που μία νέα γυναίκα στην Κοζάνη κόντεψε να πνιγεί ενώ έτρωγε σουβλάκι.

Πριν από δύο ημέρες, αναστάτωση επικράτησε σε γνωστό φαστ-φουντ στον κεντρικό πεζόδρομο στην Κοζάνη, καθώς η γυναίκα πνίγηκε από κομμάτι φαγητού και έχασε τις αισθήσεις της. Αμέσως έσπευσε κοντά της ένστολος αστυνομικός σε υπηρεσία και της παρείχε τις πρώτες βοήθειες.

Όλα έγιναν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Η 48χρονη γυναίκα καθόταν στην καρέκλα για να φάει το σουβλάκι της. Ξαφνικά, έπαθε επιληπτική κρίση την ώρα που έτρωγε με αποτέλεσμα να πνιγεί με την μπουκιά της, σύμφωνα με το Mega. Αμέσως μετά σωριάστηκε στο έδαφος με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπνεύσει.

Στο βίντεο ντοκουμέντο, αποτυπώνεται καρέ καρέ η αγωνιώδης προσπάθεια των ανθρώπων στο ψητοπωλείο της Κοζάνης να σώσουν τη ζωή της γυναίκας που προσπαθεί μάταια να αναπνεύσει. Κάποιος σπεύδει να φωνάξει ασθενοφόρο, ενώ ο ιδιοκτήτης του καταστήματος προσπαθεί να τη συνεφέρει.

«Θεωρήσαμε ότι είναι πνιγμός και τη σηκώσαμε, την χτυπήσαμε στην πλάτη, την πιάσαμε στο στέρνο και στο στήθος για να βγάλει το κομμάτι», λέει ο Παναγιώτης Σεΐχσογλού, ιδιοκτήτης εστιατορίου. Στο μαγαζί μπήκε τότε κι ένας αστυνομικός. Αμέσως, χωρίς να χάσει λεπτό, σήκωσε τη γυναίκα από το έδαφος και της κάνει την ειδική λαβή για τον πνιγμό για να φτύσει το κομμάτι που δεν μπορούσε να καταπιεί.

Ο αστυνομικός πίεσε και σταύρωσε τα χέρια του στην κοιλιά της γυναίκας προκειμένου να πιέσει τον αέρα που βρίσκεται στον θώρακα. Τελικά, ύστερα από μερικά λεπτά, η γυναίκα έδειξε να συνέρχεται, κάθισε στην καρέκλα με αυτούς που την έσωσαν και ζήτησε λίγο νερό. Μέσα στην ατυχία της, στάθηκε τυχερή, επειδή τη στιγμή εκείνη βρέθηκαν δίπλα της οι άνθρωποι που έκαναν τα πάντα για να τη σώσουν.

Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο αστυνομικός της Τροχαίας, Θωμάς Δέδες, περιγράφοντας το περιστατικό, τη μέθοδο Heimlich την έμαθε μόλις πριν 10 ημέρες. «10 μέρες περίπου πριν, οργανώθηκε ένα σεμινάριο στο αστυνομικό μέγαρο της Κοζάνης, που ήρθε το ΕΚΑΒ και μας έκανε μαθήματα πρώτων βοηθειών. Ήταν πάρα πολύ σημαντικό για να σωθεί και αυτή η κυρία».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μήνυση στην αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου καταθέτει ο Δασκαλάκης - Την κατηγορεί για ψευδή κατάθεση

Με την εξέταση της Δήμητρας Πισπιρίγκου συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Η Δήμητρα Πισπιρίγκου ξέσπασε σε λυγμούς όταν...

Έρχονται ισχυρές καταιγίδες με κεραυνούς και χαλάζι - Έξι περιοχές στο επίκεντρο

Σε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων αναβαθμίζεται το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη (18.0424), με το νέο «κύμα» κακοκαιρίας να καταφτάνει με ισχυρ...

Πρώτη καταδίκη για την τραγωδία στο Μάτι: Φυλάκιση δύο ετών με αναστολή στον πρώην διοικητή του ΕΣΚΕ

Ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στον πρώην διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ), Ιωάννη Φωστιέρη, για τη φωτιά στ...

Φόρτωση άρθρων...