Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Κρέστενα: Yποδύθηκαν τους αστυνομικούς σε ηλικιωμένη - Έφυγαν με χρηματοκιβώτιο και πάνω από 100.000 ευρώ

Ελλάδα

Μια απίστευτη ληστεία με θύμα μια ηλικιωμένη έλαβε χώρα στην Ηλεία χθες το μεσημέρι.

«Ανοίξτε, είμαστε από την Ασφάλεια Πύργου…». Με αυτά τα λόγια δύο άγνωστοι δράστες, χθες το μεσημέρι στα Κρέστενα, κατάφεραν να ξεγελάσουν μια ηλικιωμένη γυναίκα και να μπουν στο σπίτι της, την ώρα που απουσίαζε ο σύζυγός της.

Οι δράστες άσκησαν βία και έφυγαν με ένα χρηματοκιβώτιο και συνολική λεία, χρήματα και αντικείμενα, σε αξία που ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.

Η ώρα και το σημείο πραγματικά σοκάρουν, όπως και το συνολικό σχέδιο δράσης των δύο ληστών. Προφανώς παρακολουθούσαν το σπίτι, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, και είχαν αντιληφθεί πως ο σύζυγος απουσίαζε και η γυναίκα του βρισκόταν μόνη στο σπίτι.

Σκαρφίστηκαν το σενάριο των αστυνομικών και δεν δίστασαν μέρα μεσημέρι, στις 12, να χτυπήσουν την πόρτα του σπιτιού.

Στο «ποιος είναι» της γυναίκας, αποκρίθηκαν «αστυνομικοί από την Ασφάλεια Πύργου» και ζήτησαν να τους ανοίξει. Χωρίς να υποψιαστεί τίποτα, η γυναίκα άνοιξε, οι δράστες μπήκαν μέσα και μετά άρχισε το μαρτύριό της.

Προσπάθησαν να την ακινητοποιήσουν, δένοντας τη με ό,τι βρουν και της άσκησαν σωματική βία.

Οι δράστες μάλλον ήταν διαβασμένοι, αφού βρήκαν και μετέφεραν σιγά - σιγά ένα χρηματοκιβώτιο, όπου η οικογένεια διατηρούσε χρήματα και άλλα αντικείμενα αξίας…

Έχοντας πετύχει τον στόχο τους, κατάφεραν να βγάλουν το χρηματοκιβώτιο έξω από το σπίτι, το φόρτωσαν στο λευκό αυτοκίνητο με το οποίο είχαν φτάσει εκεί και εξαφανίστηκαν.

Λίγο αργότερα η γυναίκα σοκαρισμένη ενημέρωσε τις Αρχές για ό,τι έχει συμβεί. Από εκείνη την ώρα έχουν ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των δραστών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...