Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Κρήτη: Εκκένωση παραλίας στα Σφακιά υπό τον φόβο κατολίσθησης

Ελλάδα

Μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης της παραλίας Γλυκά Νερά, στα Σφακιά στην Κρήτη, πραγματοποιήθηκε το πρωί από το Λιμενικό και την ΟΠΚΕ, υπό τον φόβο ενδεχόμενων κατολισθήσεων.

Η ευαίσθητη γεωλογικά και εδαφικά περιοχή συγκεντρώνει εκατοντάδες επισκέπτες και κατασκηνωτές. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή ανδρών του Λιμενικού και της ΟΠΚΕ, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Παράλληλα, μόνο για σήμερα, απαγορεύεται η πρόσβαση στη συγκεκριμένη παραλία από τα μονοπάτια, αλλά και από θαλάσσης, με ιδιωτικά σκάφη. 

Πρόκειται για μέτρα που λαμβάνονται από τις αρμόδιες αρχές προληπτικά, μετά από τον ισχυρό σεισμό εντάσεως 4,9 της κλίμακας Ρίχτερ, νότια -νοτιοανατολικά της Παλαιόχωρας, το πρωί της Κυριακής.

Κατά το παρελθόν έχουν συμβεί ατυχήματα από το φαινόμενο αποκόλλησης βράχων στη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ τον Μάιο του 2015, μία 37χρονη τουρίστρια από την Τσεχία, βρήκε τραγικό θάνατο, όταν καταπλακώθηκε από βράχια.

Την Κυριακή ακρωτηριάστηκε το πόδι ενός Ισπανού τουρίστα από πτώση βράχου στο Φαράγγι της Σαμαριάς, μετά από σεισμό που σημειώθηκε στα Χανιά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε ΙΧ και σπίτια στην Αττική - Λεία πάνω από 146.000 ευρώ

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής προχώρησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στις κλοπές ΙΧ, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούσα...

Πάτρα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολείο – 19 συλλήψεις από την ΕΛΑΣ

Εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 12 άτομα και συγκεκρ...

Ιπποκράτειος Πολιτεία: Εντοπίστηκε παράνομο κέντρο απεξάρτησης τοξικομανών – Πέντε συλλήψεις

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες το μεσημέρι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 5 ...

Φόρτωση άρθρων...