Τρίτη
28 Νοεμβρίου 2023

Κρήτη: Έκλεψαν 200 κιλά ελαιόλαδο – Στα ύψη οι τιμές και το ενδιαφέρον κλεφτών για λάδι

Ελλάδα

Η τιμή στο λάδι προβληματίζει όλο και περισσότερο μια σειρά από νοικοκυριά στη χώρα. Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο γίνεται όλο και πιο ακριβό, με τους παραγωγούς να δηλώνουν πως δεν μπορούν να συγκρατήσουν τις τιμές και τα σούπερ μάρκετ πως δεν έχουν και εκείνα με τη σειρά τους περιθώρια για κάτι ανάλογο. Η όλη κατάσταση όπως φαίνεται κινεί το ενδιαφέρον κλεφτών, που χτυπούν, με στόχο να το πουλήσουν και να κερδίσουν χρήματα.

O άγνωστος δράστης έκλεψε από αποθήκη ηλικιωμένου 200 κιλά ελαιόλαδο. Ο ηλικιωμένος που κατήγγειλε χθες την κλοπή στην Αστυνομία, το “φυσάει και δεν κρυώνει” αφού η τιμή του έξτρα παρθένου ελαιολάδου κυμαίνεται στα 7,5 – 8 ευρώ το κιλό και η οικονομική ζημιά από την κλοπή είναι μεγάλη.

Σύμφωνα με την καταγγελία του 89χρονου από το Γεράκι του δήμου Μινώα Πεδιάδος στην Κρήτη, άγνωστος ή άγνωστοι δράστες εισέβαλαν σε αποθήκη ιδιοκτησίας του και έκλεψαν το λάδι που είχε αποθηκευμένο.

Η κλοπή, κατά τον ίδιο, έγινε την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου ή την προηγούμενη ημέρα. Από την Αστυνομία διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Τον Σεπτέμβριο σε παγκόσμιο επίπεδο οι τιμές του ελαιολάδου εκτοξεύτηκαν σε νέα επίπεδα ρεκόρ, καθώς οι έντονες ξηρασίες στις μεγάλες χώρες παραγωγής περιορίζουν τις προμήθειες. Όσο δε αυξάνονται οι τιμές τόσο πληθαίνουν και οι κλοπές λαδιού σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNBC.

Δεν διακρίνεται φως στον ορίζοντα. Η Mintec’s Holland προειδοποίησε ότι εάν τα αποθέματα ελαιολάδου συνεχίσουν να εξαντλούνται από την ξηρασία, τα αποθέματα θα μπορούσαν να εξαντληθούν πριν από τον Οκτώβριο, όπου συνήθως φτάνουν οι φρέσκες σοδειές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χαρδαλιάς: Τα θέματα της ασφάλειας των πολιτών είναι ζητήματα άμεσης προτεραιότητας για την Περιφέρεια Αττικής (Photos)

Συνάντηση είχαν το μεσημέρι νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς και υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου. Στη συνάντηση επικυρώθηκε η συναντίληψη τ...

Φόρτωση άρθρων...