Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Κρήτη: Eπιχείρηση διάσωσης μεταναστών ανοικτά των Καλών Λιμένων

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση για την διάσωση μεταναστών, που επιβαίνουν σε σκάφος το οποίο παρουσίασε πρόβλημα ανοιχτά των Καλών Λιμένων. 

Πρόκειται για ένα σκάφος με 61 μετανάστες και αρχικός προορισμός τους ήταν η Μάλτα, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Πηγές αναφέρουν ότι παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα στο σκάφος που τους μεταφέρει και κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθούν στην Κρήτη και εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που επικρατούν.

Σε περίπου δύο ώρες αναμένεται να «πιάσουν» το λιμανάκι των Καλών Λιμένων, ενώ μεταξύ αυτών είναι άνδρες και γυναίκες. Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για την υπηκοότητά τους.

Πρόκειται για το ίδιο, το μοιραίο σκάφος απ’ όπου μεταφέρθηκε νωρίτερα νεκρό στο Νοσοκομείο Χανίων το 4χρονο κοριτσάκι.

Από την πρώτη στιγμή στελέχη του δήμου Φαιστού αλλά και της Αναπτυξιακής Ηρακλείου κινητοποιήθηκαν για τις πρώτες βοήθειες και για τη φροντίδα τους.

Αυτή την ώρα, φορτώνονται είδη πρώτης ανάγκης, κουβέρτες, στρώματα, παιδικά παιγνίδια και ό,τι χρειάζεται για τις ημέρες που θα παραμένουν στην περιοχή.

Οι περισυλλεγέντες θα μεταφερθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο Μοιρών μέχρις ότου πάρουν το πλοίο της γραμμής από το Ηράκλειο για την Αθήνα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χαρίτσης: «Φοβικές οι ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - Δεν μας ενδιαφέρουν και δεν εμπλεκόμαστε οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις»

Αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, καθώς χαρακτήρισε «φοβικές» τις ηγεσίες των δύο κομμάτων. «Δεν μας ενδιαφέρουν και δεν ...

Θεσσαλονίκη: 40χρονη κατήγγειλε τον σύντροφό της για κακοποίηση – «Με άρπαξε από τον λαιμό και απειλούσε ότι θα κοινοποιήσει φωτογραφίες μου»

Σοκ προκαλεί η μαρτυρία μίας 40χρονης γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη, η οποία κατήγγειλε τον σύντροφο της για ενδοοικογενειακή βία και για εκδικητική πορνογραφία. Η 40χρονη κατήγγ...

Φόρτωση άρθρων...