Σαββάτο
11 Μαΐου 2024

Σεισμός στην Κρήτη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Μινώα Πεδιάδος (Video)

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Μινώα Πεδιάδος Ηρακλείου στην Κρήτη, έπειτα από τον ισχυρό σεισμό των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. 

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, βρέθηκε στο Αρκαλοχώρι, συμμετείχε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο έκτακτο συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας, παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης, του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας και τοπικών φορέων, αρχών και πολιτικής προστασίας.

«Προχωράμε βήμα – βήμα», τόνισε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, με πρώτο βήμα σήμερα τη μέριμνα για τη διαμονή και διατροφή για τους πληγέντες.

«Έρχονται ήδη 300 σκηνές και ετοιμάζεται το εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου. Φροντίζουμε για τη διατροφή επίσης», είπε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.

«Αυτό που έχει σημασία σε πρώτη φάση είναι να δούμε για πόσου ανθρώπους μιλάμε που θα χρειαστεί να μείνουν εκτός των σπιτιών τους απόψε έτσι ώστε σε προαύλιους χώρους και χώρους που μπορεί να στηθεί το οτιδήποτε με την έννοια του πρόχειρου καταυλισμού να στηθεί«. δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Λεονταράκης, μιλώντας στο cretapost.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βόλος: Νεκρός 66χρονος με τραύμα στο κεφάλι από καραμπίνα στο σπίτι που έμενε στον Αλμυρό

Σοκ επικρατεί στην περιοχή του Αλμυρού, καθώς εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του 66 χρονος, ο οποίος έφερε τραύμα στο κεφάλι από κυνηγετική καραμπίνα. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο ...

Φωτιά ξέσπασε σε φορτηγάκι εν κινήσει στην εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών (Bίντεο και φωτογραφίες)

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε όχημα εν κινήσει στο 97ο χλμ της εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών στο ρεύμα προς Πάτρα. Πρόκειται για επαγγελματικό ημιφορτηγό, το οποίο ...

Φόρτωση άρθρων...