Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Ξάνθη: 600 αδέσποτα σκυλιά ζουν στη χωματερή σε άθλιες συνθήκες

Ελλάδα

Σε χωματερή έξω από την πόλη της Ξάνθης, σε άθλιες συνθήκες, ζουν εκατοντάδες σκυλιά, σύμφωνα με καταγγελία φιλοζωικής οργάνωσης της περιοχής. Λίγο έξω από την Ξάνθη, σε χώρο όπου ήταν ο παλιός ΧΥΤΑ, και η εικόνα που επικρατεί είναι τραγική. Στον χώρο υπάρχουν εκατοντάδες σκυλιά τα οποία ζουν εκεί σε άθλιες συνθήκες.

Η Μάρσα Δημοπούλου, ειδική γραμματέας για την προστασία των ζώων συντροφιάς μίλησε για την κατάσταση.
«Γνωρίζουμε το θέμα. Αυτό που κάνουμε είναι αυτό που καμία Κυβέρνηση δεν έχει κάνει ποτέ έως σήμερα. Καμία κυβέρνηση δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα των ζώων εδώ και πολλά χρόνια. Εδώ και 1,5 χρόνο η Ειδική Γραμματεία προσπαθεί να βάλει τάξη σε αυτό που γίνεται στη χωρά μας τόσα χρόνια. Από την πρώτη στιγμή που ενημερωθήκαμε για το συμβάν μεταβήκαμε στον χώρο, έγινε αυτοψία, μιλήσαμε με τους αρμόδιους δήμους, εκταμιεύθηκαν 30.000 ευρώ με τα οποία στειρώθηκαν, τσιπαρίστηκαν και εμβολιάστηκαν 150 ζώα, έγιναν εξετάσεις αίματος. Αυτά τα χρήματα τα έλαβε το φιλοζωικό σωματείο και προχώρησε σε συνεργασία με τους Δήμους και προχώρησε στη διαχείριση του προγράμματος. Έγινε συνεργασία με τους κτηνίατρους, με το φιλοζωικό σωματείο και τον δήμο Ξάνθης», είπε αρχικά.

«Σε δεύτερη φάση, με ενέργειες της Ειδικής Γραμματείας, δυο μεγάλοι βρετανικοί οργανισμοί βοήθησαν για να στειρωθούν αλλά 150 ζώα. Τα ζώα μετέβησαν εκεί προφανώς για να φάνε. Μέσα στα όρια των Δήμων, έχουν οι Δήμοι δικαίωμα να επανατοποθετούν τα ζώα», συμπλήρωσε η Μάρσα Δημοπούλου.

Σύμφωνα με την Μάρσα Δημοπούλου, «όταν επικοινώνησε η κ. Ζαφειριάδου μαζί μας μας κατέθεσε μία πρόταση. Αυτά τα ποσά βγήκαν βάσει αυτής της πρότασης. Το κράτος προσπαθεί να είναι στο πρόβλημα καθημερινά. Οι Δήμοι σε συνεργασία με την κ. Ζαφειριάδου το αποφάσισαν από κοινού».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε ΙΧ και σπίτια στην Αττική - Λεία πάνω από 146.000 ευρώ

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής προχώρησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στις κλοπές ΙΧ, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούσα...

Η Αγιά Σοφιά το 560 μ.Χ.: Το πιο ανατριχιαστικό βίντεο μέσω της τεχνητής νοημοσύνης – Αναβιώνει η Θεία Λειτουργία

Η Τεχνητή Νοημοσύνη «φαντάστηκε» πώς θα ήταν η Αγία Σοφιά του 560 μ.Χ. σε όλη της την δόξα σε μια λειτουργία, κατάμεστη, κατάφωτη, με τον αυτοκράτορα και τους αυλικούς μεγαλοπρεπώς...

Φόρτωση άρθρων...