Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Τραγωδία στην Ξάνθη: Ηλικιωμένος πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει το εγγόνι του

Τραγωδία εκτυλίχθηκε στην Ξάνθη χθες το απόγευμα. Ένας ηλικιωμένος άνδρας πνίγηκε στην προσπάθειά του να σώσει το εγγόνι του.

Όλα συνέβησαν στις 7 το απόγευμα, όταν ο παππούς βουλγαρικής καταγωγής και ο εγγονός του μετέβησαν στην παραλία, στην περιοχή της Σκάλας Αβδήρων. 

Το παιδάκι ήταν μέσα στη θάλασσα με ένα λευκό φουσκωτό στρώμα, ωστόσο, παρασύρθηκε από τα ρεύματα και τον αέρα με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από την ακτή, σύμφωνα με το xanthinea.gr.

Άμεσα υπήρξε κινητοποίηση για να σωθεί το παιδάκι. Δύο άνδρες με τη χρήση κανό το προσέγγισαν και κατάφεραν να το βγάλουν σώο και αβλαβές. 

Την ίδια στιγμή και ο παππούς βλέποντας το εγγόνι του να απομακρύνεται μπήκε τρέχοντας μέσα στη θάλασσα επιχειρώντας να το σώσει.

Ωστόσο, φαίνεται πως οι δυνάμεις του τον εγκατέλειψαν με αποτέλεσμα να πεθάνει μέσα στη θάλασσα. Λουόμενοι τον μετέφεραν στη στεριά και ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ. Μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο δύο εθελοντές του έκαναν ΚΑΡΠΑ, ωστόσο, ήταν ήδη αργά.

Ανακοίνωση για τον τραγικό πνιγμό του ηλικιωμένου άνδρα εξέδωσε και το Λιμενικό.

«Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε απογευματινές ώρες χθες από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Σκάλας Αβδήρων Ν. Ξάνθης, 71χρονος αλλοδαπός. Στον 71χρονο αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πόρτο Λάγους».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πειραιάς: Περιπέτεια για 71χρονη στο λιμάνι - Έπεσε στη θάλασσα στην προσπάθεια να πιάσει τη βαλίτσα της

Στη θαλάσσια περιοχή της πύλης Ε-5 στο λιμάνι του Πειραιά έπεσε μια 71χρονη. Η γυναίκα περισυνελέγη σώα και καλά στην υγεία της από στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Σύμφωνα με το ...

Φόρτωση άρθρων...