Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Κύκλωμα εκβιαστών: Είχαν συλληφθεί πάνω από 300 φορές – Ο ρόλος των αστυνομικών

Μία δικογραφία 2.500 σελίδων αποκάλυψε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, με απάτες, εκβιάσεις, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, απόπειρες ανθρωποκτονιών και εμπόριο όπλων, με 67 κατηγορούμενους, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και 5 αστυνομικοί και περίπου 30 θύματα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο κύκλωμα συμμετείχαν και άλλοι επίορκοι αστυνομικοί από τμήματα του ανατολικού Αιγαίου, της Μεσσηνίας, της Αττικής οι οποίοι ενημέρωναν τον «εγκέφαλο» για ενδεχόμενες έρευνες σε εξέλιξη αλλά και δικαστικές διαδικασίες εναντίον μελών του κυκλώματος.

Το σημαντικότερο πόστο το είχε αστυνομικός μέσα στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ με πρόσβαση σε ηλεκτρονικά μέσα, ο οποίος ενημέρωνε και για τις σχετικές έρευνες.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, αστυνομικός που συμμετείχε στο κύκλωμα καταγράφηκε να λέει ότι θα παρακρατήσει νομικό έγγραφο προκειμένου να μην παραδοθεί σε κατηγορούμενο, με στόχο το κώλυμα της υπόθεσης.

Τα ρούχα για τη… Ρωσίδα

Σύμφωνα με την έρευνα του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, το κύκλωμα είχε πάρει 800.000 ευρώ από επιχειρηματία για υποτιθέμενες εργασίες σε Μητρόπολη, ενώ του έταξαν και δάνειο ύψους 1.200.000 ευρώ από το υπουργείο Οικονομικών.

Στην δράση τους, και το εμπόριο όπλων και σφαιρών για καλάσνικοφ και ΑΚ-47.

Για να καλύψουν τα ίχνη τους, αναφερόμενοι στο εμπόριο σφαιρών, μιλούσαν «για ρούχα για τη Ρωσίδα 47 χρόνων».

Έχουν συλληφθεί 300 φορές

Ωστόσο, αίσθηση προκαλεί πως ο αρχηγός της συμμορίας είχε συλληφθεί 15 φορές για παρόμοια αδικήματα, ενώ τα μέλη του κυκλώματος συνολικά έχουν συλληφθεί πάνω από 300 φορές από την ΕΛ.ΑΣ.

Παρόλα αυτά, συνέχιζαν ανενόχλητοι την δράση τους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γιατί ο ουρανός είναι «μαύρος» τη Μεγάλη Παρασκευή – Υπάρχει επιστημονική εξήγηση, λέει ο Θοδωρής Κολυδάς

Συννεφιασμένος είναι ο καιρός της Μεγάλης Παρασκευής (3.5.2024) καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, σήμερα αναμένονται βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας. Ο καιρός τη Μεγάλη Πα...

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο Ηράκλειο επειδή ζευγάρι… τσακώθηκε με επιβάτες (βίντεο)

Μια πτήση της easyJet άλλαξε την πορεία της και έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Ηράκλειο εξαιτίας της ενοχλητικής και θορυβώδους συμπεριφοράς ενός ζευγαριού. Πιο συγκεκριμένα τ...

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 42χρονος την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με κοκαΐνη από τη Βρετανία

Επ’ αυτοφώρω συνελήφθη στην Τούμπα ένας 42χρονος που επιχείρησε να παραλάβει φάκελο, που απεστάλη από το Ηνωμένο Βασίλειο και περιείχε κοκαΐνη. Ο φάκελος είχε τελικό προορισμό τ...

Φόρτωση άρθρων...