Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Κύπρος: Απελάθηκε Ρώσος δημοσιογράφος για λόγους ασφαλείας

Απελάθηκε από την Κύπρο Ρώσος δημοσιογράφος, ο οποίος συνελήφθη στη Λευκωσία, κατόπιν ανάκλησης της άδειας παραμονής του για λόγους ασφαλείας. Πρόκειται για τον ανταποκριτή της ρωσικής εφημερίδας «Rossiyskaya Gazeta», Αλεξάντρ Γκασιούκ

Κατά τη σύλληψή του, μαζί του βρισκόταν και δεύτερο πρόσωπο, το οποίο αφέθηκε ελεύθερο, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σύμφωνα με κυπριακές διπλωματικές πηγές, κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, ο Ρώσος δημοσιογράφος προέβαλε αντίσταση, ενώ απορρίπτονται οι ισχυρισμοί του, που μεταδόθηκαν και από τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, για βίαιη συμπεριφορά από την Κυπριακή Αστυνομία.

Νωρίτερα για την υπόθεση του Ρώσου δημοσιογράφου, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας πραγματοποίησε διάβημα διαμαρτυρίας στον πρέσβη της Κύπρου στη Μόσχα Κύπρο Γιωργαλλή, ενώ η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται σε επικοινωνία με τη ρωσική πλευρά σε υπηρεσιακό και διπλωματικό επίπεδο για την επίλυση της υπόθεσης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών Θεόδωρος Γκότσης, επιβεβαίωσε ότι το υπουργείο προβαίνει στις δέουσες ενέργειες που προβλέπονται σε τέτοιου είδους ιδιάζουσας φύσης ζητήματα. Ο Θεόδωρος Γκότσης επεσήμανε ότι «υπάρχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την Ρωσική Ομοσπονδία μέσω της διπλωματικής οδού με στόχο την επίλυση του θέματος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

«Το υπουργείο Εξωτερικών είναι σε θέση να διαβεβαιώσει, ότι το ζήτημα τυγχάνει της δέουσας διαχείρισης και προσοχής από τις συναρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και ότι η διευθέτησή του έχει ήδη τροχοδρομηθεί στην βάση των ενδεδειγμένων διαδικασιών». 

Ακόμα, ο Κύπριος αξιωματούχος τόνισε, «περαιτέρω δημόσιος σχολιασμός ισχυρισμών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δεν ενδείκνυται».

Επίσης, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών τόνισε, ότι εξυπακούεται πως η Κυπριακή Δημοκρατία, ως συντεταγμένο Κράτος, λαμβάνει όλα τα δέοντα μέτρα για την προστασία της εθνικής ασφάλειάς της και εφαρμογή των αποφάσεων των αρμοδίων αρχών για προστασία των συμφερόντων της.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ντόναλντ Τραμπ: Παρενέβη «στον αέρα» του FOX και εκθείασε την αστυνομία για την εκκένωση στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης (NYPD) εκθείασε ο τέως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, για την απομάκρυνση φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών από κτίριο του Πανεπιστημ...

Καζακστάν: Πρώην υπουργός σκότωσε στο ξύλο τη γυναίκα του μέσα σε εστιατόριο (βίντεο)

Φρίκη προκαλεί βίντεο που καταγράφει τη φριχτή δολοφονία της συζύγου πρώην υπουργού στο Καζακστάν από τα ίδια του τα χέρια. Η δολοφονία καταγράφεται καρέ καρέ σε ένα σοκαριστικό...

Φόρτωση άρθρων...