Κυριακή
28 Απριλίου 2024

H Τουρκία επιβεβαιώνει με καθυστέρηση την κατάρριψη του drone στη Συρία

Την Πέμπτη ένα μαχητικό F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ κατέρριψε τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV), το οποίο πετούσε κοντά σε περιοχή όπου είχαν αναπτυχθεί Αμερικανοί στρατιώτες στη βορειοανατολική Συρία. Την είδηση μετέδωσε το Reuters επικαλούμενο δύο Αμερικανούς αξιωματούχους που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. 

Αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, διέψευσε χθες ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος που καταρρίφθηκε ήταν τουρκικό. «Δεν είναι δικό μας», είπε ο αξιωματούχος όταν ρωτήθηκε εάν το UAV ανήκε στις Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας.

Σήμερα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε τελικά ότι το drone ήταν τουρκικό.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αναφέρει τα εξής:

«Μετά την τρομοκρατική επίθεση της 1ης Οκτωβρίου 2023, οι Ένοπλες Δυνάμεις και ο Οργανισμός Πληροφοριών μας ξεκίνησαν ολοκληρωμένες επιχειρήσεις κατά τρομοκρατικών στόχων του PKK/YPG στο Ιράκ και τη Συρία, ασκώντας το δικαίωμά μας στην αυτοάμυνα.

Στο πλαίσιο αυτό, ένας μεγάλος αριθμός στόχων που ανήκαν στην αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση καταστράφηκε χθες (5 Οκτωβρίου), ιδίως στις περιοχές Tel Rifaat, Jizire και Derik στη βόρεια Συρία.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, χάθηκε ένα Siha λόγω διαφόρων τεχνικών επιπλοκών κατά τη διάρκεια θέσης σε λειτουργία μηχανισμού αποκλιμάκωσης με τρίτους. Λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του μηχανισμού αποκλιμάκωσης με τα σχετικά μέρη.

Το εν λόγω περιστατικό δεν επηρέασε σε καμία περίπτωση την εκτέλεση της εν εξελίξει επιχείρησης και την επίτευξη των προσδιορισμένων στόχων.

Όπως και στο Ιράκ, όλες οι δυνατότητες και οι πηγές εσόδων που έχει αναπτύξει η τρομοκρατική οργάνωση στη Συρία θα συνεχίσουν να καταστρέφονται συστηματικά».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπάιντεν: Παραδέχθηκε ότι σκέφτηκε την αυτοκτονία – Η εξομολόγηση του Αμερικανού προέδρου

Για τις σκοτεινές στιγμές που έζησε το 1974 μετά τον θάνατο της πρώτης συζύγου του και της κόρης του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, μίλησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Τζο Μπάιντεν σε συνέ...

Φόρτωση άρθρων...