Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Λάρισα: 45χρονη «έγδυσε» τον σύζυγό της και έφυγε με τον εραστή της

Ελλάδα

Ξανά ένοχοι, αυτήν την φορά για πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, κρίθηκε προχθές από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, μία 45χρονη γυναίκα η πρώην σύζυγός με το αθώο πρόσωπο, η οποία έφυγε στο εξωτερικό με τον 56χρονο εραστή της αφού πρώτα «στράγγιξε» το λογαριασμό του 57χρόνου απατημένου συζύγου.

Ο 57χρόνος κτηνοτρόφος έμεινε σύξυλος όταν πληροφορήθηκε από την τράπεζα για ένα δάνειο στο οποίο εμφανιζόταν ως εγγυητής για την αγορά ενός αυτοκινήτου που δεν είχε δει ποτέ, όπως επίσης έμεινε άφωνος όταν κλήθηκε από την ασφαλιστική του εταιρεία να εξηγήσει γιατί σπάει, το ασφαλιστικό αποταμιευτικό συμβόλαιο, ένα συμβόλαιο ζωής ύψος 73.000 ευρώ.

Η καλομελετημένη μεθόδευση της 45χρονης με τον εραστή της αποκαλύφθηκε τυχαία όταν ο σύζυγος ενημερώθηκε από υπάλληλο του ΕΦΚΑ ότι δεν έχουν καταβληθεί οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές.

Ο κτηνοτρόφος ως απατημένος σύζυγος έμαθε τελευταίος τα καμώματα της πρώην, και έτσι, το 2019, τη μήνυσε για πλαστογραφία. Αυτό ωστόσο που δεν μπόρεσε να εννοήσει ποτέ, ήταν το αποτέλεσμα της έρευνας που ακολούθησε στον τραπεζικό του λογαριασμό αφού, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», η σχέση της 45χρονης με τον εραστή της, από το τέλος του 2016 έως τον Ιούνιο του 2019, κόστισε στον απατημένο σύζυγο 75.141,18 ευρώ με βάση και τους υπολογισμούς της υπεράσπισης του.

Ως κτηνοτρόφος ο πολυάσχολος απατημένος σύζυγος έκανε το λάθος να εμπιστευτεί στη σύζυγό του την διαχείριση του κοινού του τραπεζικού λογαριασμού.

Δώρο το δαχτυλίδι

Ένα λάθος που αποδείχτηκε εκ των υστέρων και πανάκριβο για τον 57χρόνο, αφού η πρώην σύζυγός το 2017, μεταξύ άλλων, εξέδωσε έν αγνοία του και μια δεύτερη τραπεζική κάρτα, την οποία διέθεσε κρυφά στον εραστή της. Με την κρυφή κάρτα ο εραστής προχώρησε σε τουλάχιστον 150 συναλλαγές, χρεώνονται συνολικά το ποσό των 29.168,64 ευρώ.

Ακόμη και ένα κόσμημα αξίας 250 ευρώ, το οποίο προσέφερε στην αγαπημένη του, στην πραγματικότητα ο κτηνοτρόφος ήταν αυτός που το πλήρωσε με τα δικά του χρήματα. Από το πρώτο δικαστήριο είχε επίσης γίνει γνωστό πως ενώ 57χρονος εργαζόταν στην κτηνοτροφική του μονάδα, η 45χρονη μίσθωσε κρυφά μεταφορική εταιρία και μετακομίζοντας πήρε μαζί της όλη την οικοσυσκευή (έπιπλα, φωτιστικά κλπ). Στις 26 Ιουνίου 2019 που η πρώην σύζυγός άδειασε το σπίτι, μαζί εκταμίευσε και το σύνολο των χρημάτων από την τράπεζα, περνώντας 10.500 ευρώ «αφήνοντας στο λογαριασμό μόνο ένα ευρώ», όπως είχε καταθέσει 57 χρόνος.

Νέα καταδίκη

Με αφορμή την υπεξαίρεση ο σύζυγος κατέθεσε δεύτερη μήνυση, αλλά με τις αναβολές των δικαστηρίων )λόγω κορονοϊού, καθυστερήσεις κλπ) η υπόθεση της υπεξαίρεσης εκδικάστηκε πρώτη, τον Οκτώβριο του 2021. Τότε η πρώην σύζυγός κεραστής της καταδικάστηκαν ερήμην από το Τριμελές πλημμελειοδικείο Λάρισας με φυλάκιση 2 ετών και 5 μηνών με τριετή αναστολή κατηγορούμενοι για τις πράξεις, της υπεξαίρεσης αντικείμενο ιδιαίτερης μεγάλης αξίας κατ’ εξακολούθηση, συνέργιας υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας κατ’ εξακολούθηση, ηθικής αυτουργίας υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας κατ’ εξακολούθηση από εντολοδόχο.

Προχθές δικάστηκε η πρώτη μήνυση, όπου η 45χρονη  παραβρέθηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας και κρίθηκε εκ νέου ένοχη, αυτή τη φορά για πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση ενώ, ελλείψει δόλου, απαλλάχθηκε των κατηγοριών ο συγκατηγορούμενος και εκπρόσωπος εταιρείας εμπορίας αυτοκινήτων στην Κατερίνη. Αντιπροσωπεία στην οποία μετέβη η 45χρονη και αγόρασε το δεύτερο Ι.Χ. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 45χρονη πλαστογράφησε την υπογραφή του πρώην συζύγου ως εγγυητή, λαμβάνοντας τραπεζικό δάνειο ύψους 13.500 ευρώ για την αγορά δεύτερο Ι.Χ. Επίσης η 45χρονη πλαστογραφώντας την υπογραφή του 57χρόνου, ζήτησε από την ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία να αλλάξει συνταξιοδοτικό πρόγραμμα ύψους 73.000 ευρώ, ώστε να καταστεί η ίδια δικαιούχος.

Έξαλλη που αποφεύχθηκε τελικά όταν ο ασφαλιστής, διαπιστώνοντας ότι δεν συμπίπτουν οι υπογραφές, επικοινώνησε με τον απατημένο σύζυγο και φέρεται να τον ρώτησε τι «έπαθε» και θέλει να αλλάξει το πρόγραμμα.

Όπως και η αγορά του Ι.Χ. αποκαλύφθηκε και τυχαία, όταν στο γραμματοκιβώτιό του σπιτιού ο 57χρονος βρήκε έναν φάκελο με ενημέρωση της δανείστριας τράπεζας για το υπόλοιπο του δανείου.

Στο πλαίσιο της δικής προχθές, ο 57χρονος κατέθεσε πως εν αγνοία του αγοράστηκε το αυτοκίνητο, αλλά και εν αγνοία του έγινε η προσπάθεια αλλαγής του ασφαλιστικού συμβολαίου. Στα γεγονότα αναφέρθηκαν επίσης με καταθέσεις τους, συγγενικά πρόσωπα του άλλοτε ζευγαριού όπως και συγχωριανοί.

«Μου μηδένιζε την προσωπικότητα»

«Συναποφασίσαμε να αγοράσουμε το αυτοκίνητο» τόνισε στην απολογία της η 45χρονη με το  αθώο πρόσωπο, αρνούμενη την κατηγορία, επιμένοντας μάλιστα ότι κάποιοι από τους μάρτυρες που προηγήθηκαν, «υπό πίεση» κατέθεσαν ψεύδη. «Δηλαδή μηχανεύτηκε ο πρώην σύζυγός σας όλη αυτή την ιστορία;» τη ρώτησε ο πρόεδρος του δικαστηρίου. Με την κατηγορούμενη να σημειώνει πως «δεν μου κάνει εντύπωση, με τόσα έχω βιώσει μαζί του». «Γιατί να εξυφάνει ένα τέτοιο σενάριο;» Επανήλθε ο πρόεδρος, με την 45χρονη δακρυσμένη να τονίζει πως «27 χρόνια έχω βιώσει τέτοια πίεση από αυτόν τον άνθρωπο. Μου μηδένιζε την προσωπικότητα…»  κατέληξε η 45χρονη αρνούμενη ξανά τις κατηγορίες, λέγοντας μάλιστα ότι λειτουργούσε υπό τον αυστηρό έλεγχο του πρώην συζύγου, όποιος ήλεγχε τις δαπάνες ακόμη και για την αγορά μιας τσίχλας. «Ο εγκαλών ουδέποτε ενέκρινε την αγορά του Ι.Χ.» τόνισε η εισαγγελέας της έδρας προσθέτοντας ότι «προκαλεί εντύπωση ότι ενώ δεχόταν εξονυχιστικό έλεγχο» όπως ισχυρίστηκε η πρώην σύζυγός, «της επέτρεψε εν λευκώ να αγοράσει ένα νέο αυτοκίνητο. Δεν νοείται…».

«Ερήμην του εγκαλούντος η κατηγορούμενοι προσπάθησε να διακόψει το συμβόλαιο και να εισπράξει το ποσό. Αποδείχτηκε η ενοχή της και για τις δύο πράξεις της πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση όπως κατηγορείται» κατέληξε εισαγγελέας και, παρατηρώντας νωρίτερα την αναξιοπιστία κάποιον μαρτύρων, προτείνει την ενοχή της 45χρονης. Σημειώνοντας ακόμη πως για τον έμπορο αυτοκινήτων, ο οποίος παραπέμφθηκε για συνέργεια στην πλαστογραφία «προκύπτουν αμφιβολίες» και ελλείψει δόλου πρότεινε την απαλλαγή του.

Τελικά το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, έκρινε αθώο τον έμπορο αυτοκινήτων, αλλά έκρινε ενοχή της 45χρονη επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 15 μηνών (με τριετή αναστολή), δεν της αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, ενώ της επέβαλε και χρηματική ποινή ύψους 2000 ευρώ.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ: «Παρουσίαση πρότασης για το δημογραφικό ζήτημα και τη στεγαστική πολιτική»

Εκδήλωση με θέμα «Πρόταση ΟΝΝΕΔ για το δημογραφικό ζήτημα και τη στεγαστική πολιτική» διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ στην Αθήνα. Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η Υπουργός Κοινωνικής Συν...

Αυτές είναι οι 198 «απάτητες παραλίες» της Ελλάδας - Μπαίνουν σε καθεστώς απόλυτης προστασίας

Υπογράφηκε σήμερα (19.4.2024) από τον Υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), με την οπ...

Φόρτωση άρθρων...