Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Le Monde για υπόθεση Πισπιρίγκου: Η Ελλάδα ξεσπά ενάντια στη «Μήδεια της Πάτρας»

Ελλάδα

Στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου αναφέρεται δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde», με τίτλο «Η Ελλάδα ξεσπά ενάντια στη “Μήδεια της Πάτρας”», όπως σημειώνεται ότι την αποκαλούν ελληνικά ΜΜΕ.

Η 33χρονη από την Πάτρα, διώκεται για «ανθρωποκτονία από πρόθεση» της μεγαλύτερης κόρης της, Τζωρτζίνας, η οποία πέθανε τον Ιανουάριο σε ηλικία 9 ετών, αναφέρει η εφημερίδα.

patra_lemonde

Επιπλέον, στο δημοσίευμα υπενθυμίζεται ότι η αυτοψία και οι τοξικολογικές εξετάσεις διαπίστωσαν την παρουσία μεγάλης ποσότητας κεταμίνης στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, εξηγώντας ότι πρόκειται για ισχυρό παυσίπονο, που πωλείται και στη μαύρη αγορά ως φάρμακο.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η 9χρονη πέθανε μόλις είκοσι λεπτά μετά τη χορήγηση της ουσίας, παρά το γεγονός ότι οι νοσηλευτές την είχαν επισκεφθεί μία ώρα πριν, με αποτέλεσμα να κινηθούν νομικές διαδικασίες εναντίον της μητέρας.

Τον Απρίλιο του 2021, η Τζωρτζίνα είχε ήδη νοσηλευτεί στο νοσοκομείο λόγω επιληπτικών κρίσεων που την είχαν αφήσει τετραπληγική. Η έναρξη της ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία αναζωπύρωσε επίσης την έρευνα για τις άλλες δύο κόρες της Ρούλας Πισπιρίγκου, η μία από τις οποίες πέθανε σε ηλικία 3,5 ετών προ τριετίας από «ηπατική ανεπάρκεια» και η άλλη τον Μάρτιο του 2021 σε ηλικία 6 μηνών, λόγω «ασφυξίας», σύμφωνα με τις εκθέσεις των ιατροδικαστών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα μετά από ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου (18/5) από την Αντιτρομοκρατική ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα». με αφορμή ανάρτηση στο Facebook για απειλές μέσω Διαδικτύου. Σύμφωνα με τις δια...

Φόρτωση άρθρων...