Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Ιατροδικαστής Λέων για Πάτρα: «Το δεύτερο παιδί θα «ξεκλειδώσει» τα πάντα»

Τη βεβαιότητά του πως τα επιστημονικά δεδομένα θα ρίξουν άπλετο «φως» στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη - Πισπιρίγκου από την Πάτρα, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

Ο ιατροδικαστής Λέων ήταν από τους πρώτους που μίλησαν ανοιχτά για το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας στην υπόθεση του θανάτου της Τζωρτζίνας.

«Με την υπόθεση αυτή δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας οι οποίες θα μας οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα», δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας.

Η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση του τρίτου παιδιού έχει ορίσει επιπλέον και σύμβουλο ιατροδικαστή, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Ουσιαστικά αυτό που τώρα περιμένουμε είναι τους δύο συναδέλφους που θα πρέπει να ολοκληρώσουν τις δύο πραγματογνωμοσύνες και τις μαρτυρίες των δύο συναδέλφων που αρχικά έκαναν αυτή τη διαδικασία. Ο τρίτος πραγματογνώμονας, θα κληθεί κάποια στιγμή να δώσει εξηγήσεις για να μη έχουμε κανένα σύννεφο και σκιά στην υπόθεση», τόνισε o Γρηγόρης Λέων.


Μιλώντας για τη Μαλένα και την Ίριδα και, ο Γρηγόρης Λέων υπογράμμισε ότι «θα υπάρχει σαφέστατο αίτιο θανάτου και στις δύο περιπτώσεις».

«Το μοτίβο φαίνεται να είναι το ίδιο, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι η Τζωρτζίνα ουσιαστικά βασανίστηκε με ένα και μόνο εξωγενή παράγοντα αυτό της κεταμίνης», πρόσθεσε ο ιατροδικαστής.

«Η δράστιδα ή οι δράστες έχουν χρησιμοποιήσει κοινά στοιχεία τα οποία φαίνονται», επισήμανε ο Γρηγόρης Λέων.

«Το δεύτερο παιδί θα ξεκλειδώσει τα πάντα. Θα ξεκλειδώσει και το ποιοι ήταν οι άνθρωποι που έδρασαν για να καταλήξουν αυτά τα τρία παιδιά», σημείωσε ο Γρηγόρης Λέων.

Τέλος, αναφερόμενος στα αίτια θανάτου της Μαλένας, ο Γρηγόρης Λέων υποστήριξε ότι και εκεί θα έχουμε ένα ασφαλέστατο συμπέρασμα.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΕΟΔΥ: 4 θάνατοι σε μία εβδομάδα από κορωνοϊό, 13 διασωληνωμένοι – Ένας νεκρός από γρίπη

Τα στοιχεία για τον κορωνοϊό, τον ιό της γρίπης και τον RSV ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στην εβδομαδιαία έκθεση Επιδημιολογικής Ε...

Βελόπουλος για ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικό λάθος η πρόταση δυσπιστίας – Συσπειρώσατε την Ν.Δ.

Αιχμές κατά της Kυβέρνησης, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ άφησε στην ομιλία του στην Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. Για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότ...

Νατσιός: «Μια Κυβέρνηση που δεν αφουγκράζεται τα θέλω του λαού της είναι καταδικασμένη»

«Είναι απερίγραπτη η διαστρέβλωση της αλήθειας», υποστήριξε στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός. «Αλήθεια είναι η αλήθεια που συμφέρει εσά...

Φόρτωση άρθρων...