Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Λιγνάδης: «Αρνούμαι τις κατηγορίες, η σημερινή ημέρα είναι λύτρωση για εμένα»

Ξεκίνησε μετά τις 9:30 στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η απολογία του σκηνοθέτη και ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη για κατηγορίες που αφορούν σε βιασμούς νεαρών και ανηλίκων ανδρών.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης ανέβηκε στο βήμα και ξεκινώντας την απολογία του είπε: «Αρνούμαι και πάλι τις κατηγορίες. Σήμερα θα έλεγα ότι για εμένα μια ημέρα λύτρωσης γιατί έπειτα από 1,5 χρόνο στη φυλακή, όπου το ένα λεπτό μετράει για μήνα, είμαι σε θέση να απολογηθώ. Επειδή δεν έχω απολογηθεί ξανά θα σας παρακαλούσα να μου θέτετε ερωτήσεις εσείς και να απαντάω».

Πρόεδρος: Να πάμε για κάθε πράξη ξεχωριστά. Για πείτε μας γνωρίζετε τον Αλί; (σ.σ. ο πρώτος μηνυτής)

Κατηγορούμενος: Το όνομα του Αλί το γνώρισα όταν υπήρξαν απειλές από ότι κάποιος από τη Σουηδία θα καταθέσει μηνύσεις σε βάρος μου. Εγώ τον Αλί το είδα σε φωτογραφία στη ΓΑΔΑ κρατούμενος και μάλιστα τον θυμήθηκα σε συνδυασμό με τον ξάδελφο του τον Χασαν.

Πρόεδρος: Τον συναντήσατε δια ζώσης ποτέ;

Κατηγορούμενος: Όχι ποτέ. Τότε κατάλαβα ποιος είναι και είδα τη μήνυση και τα όσα με κατηγορεί και μου έφυγε το κεφάλι. Δεν ανέσυρα καμία συνάντηση δια ζώσης με το Αλί, δεν αποκλείω να μιλήσαμε στα social media. Θέλω να σας πω ότι εγώ πήρα πρώτη φορά στη ζωή μου υπολογιστή μεγάλος. Το 2009. Έκανα μια χρήση του υπολογιστή σε πλατφόρμες κλπ. στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μίλαγα με 1000 άτομα, δεν αποκλείω να μίλησα και με εκείνον.

Πρόεδρος: Πριν γίνει η κατάσχεση του τηλεφώνου σας δεν αναζητήσατε να δείτε αν θυμάστε …

Κατηγορούμενος: Όταν είσαι σίγουρος για κάτι που δεν έκανες δεν μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία.

Πρόεδρος: Γνωρίζετε όμως κάποιο συγγενικό πρόσωπο του Αλί, τον Χασάν;

Κατηγορούμενος: Ναι τον Χασανάκο, παίζαμε μπάλα μαζί στο Σταθμό Λαρίσης

Πρόεδρος: Οπότε δεν σας έκανε αίτημα φιλίας ο Αλί;

Κατηγορούμενος: Δεν μπορώ να το αποκλείσω, μπορώ να μου έκανε αίτημα φιλίας

Πρόεδρος: Αποδεχόσασταν αιτήματα φιλίας;

Κατηγορούμενος: Ναι, αποδεχόμουν ανεξέλεγκτα στην αρχή, κακώς ίσως. Με αποφόρτιζε αυτό το μαραφέτι που λέγεται υπολογιστής. Πρέπει να ομολογήσω ότι στην αρχή είχα μια ανεξέλεγκτη δραστηριότητα, όχι όμως παράνομη ή παράτυπη.

Η αίθουσα του δικαστηρίου είναι κατάμεστη. Το παρών στο ακροατήριο προκειμένου να ακούσουν την απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη δίνουν ο αδελφός του, η πρώην νύφη του, μία πρώην σύντροφος του, άλλα φιλικά του πρόσωπα μεταξύ των οποίων η Ελένη Κούρκουλα και μία συνταξιούχος δικαστική λειτουργός.

Ακόμη στο δικαστήριο βρίσκεται και ο δεύτερος μηνυτής στην υπόθεση καθώς και ο Νίκος Σ., η δημόσια καταγγελία του οποίου άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» για τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση από τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ξυλόκαστρο: «Άνοιξε» η γη στην παλαιά Κορίνθου - Πατρών - Κινδυνεύουν υποδομές και περιουσίες από τη διάβρωση

Θεμέλια σπιτιών, παραλιακοί δρόμοι αλλά και πεζοδρόμια έχουν υποστεί σοβαρή διάβρωση. Υποδομές και περιουσίες κατά μήκος του Κορινθιακού Κόλπου καταστρέφονται από τη διάβρωση. ...

Αθήνα: Κύκλωμα εξωθούσε ανήλικες στην πορνεία - 4 συλλήψεις, ανάμεσά τους 25χρονη που στρατολογούσε τις κοπέλες

Σύμφωνα με την Αστυνομία, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για εμπορία ανθρώπων με τη μορφή της στρατολόγησης, μεταφοράς και παράδοσης ανήλικων κοριτσιών σε ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθή...

Ρέθυμνο: Στο νοσοκομείο λόγω μέθης δεκάδες πολίτες - Ανάμεσα τους τέσσερις ανήλικοι

Στο νοσοκομείο λόγω μέθης οδηγήθηκαν δεκάδες πολίτες μετά την ολοκλήρωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων που έγιναν στο Ρέθυμνο το Σαββατοκύριακο. Όπως έγινε γνωστό από το απόγευμα...

Φόρτωση άρθρων...