Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Μακρή: Καμία σκέψη για τροποποίηση της λειτουργίας των σχολείων

Ελλάδα

«Δεν αναμένεται καμία αλλαγή στο υπάρχον πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων», τόνισε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή. «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση τροποποίησης ούτε στο κλείσιμο ούτε στο άνοιγμα των σχολείων», επεσήμανε η υφυπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε η υφυπουργός επικαλούμενη τις οδηγίες των ειδικών, δεν συντρέχουν λόγοι να κλείσουν νωρίτερα από το προγραμματισμένο τα σχολεία, καθώς δεν υπάρχουν ανησυχητικά δείγματα.

 Η Ζέττα Μακρή δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν τέθηκε ποτέ στο τραπέζι θέμα να κλείσουν νωρίτερα ή να ανοίξουν αργότερα τα σχολεία, το λέω με απόλυτη ειλικρίνεια».

Σχετικά με το αν θα πρέπει να πραγματοποιούνται οι σχολικές εκδρομές, διευκρίνισε ότι αυτό το αποφασίζουν οι σχολικές μονάδες. «Το υπουργείο έχει μετατρέψει σε πολιτικές αποφάσεις τις εισηγήσεις των ειδικών, οι οποίες αφορούν τη μετακίνηση μαθητών αλλά και του ενήλικου πληθυσμού. Οι οδηγίες αυτές όταν εφαρμόζονται και τηρούνται τα μέτρα, δεν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος», πρόσθεσε η υφυπουργός Υγείας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βελόπουλος για ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικό λάθος η πρόταση δυσπιστίας – Συσπειρώσατε την Ν.Δ.

Αιχμές κατά της Kυβέρνησης, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ άφησε στην ομιλία του στην Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. Για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότ...

Φόρτωση άρθρων...