Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Έγκλημα στη Μάνδρα: «Από λάθος πυροβόλησε ο 14χρονος»

Ελλάδα

Στο έγκλημα στη Μάνδρα όπου ένας 14χρονος κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο αδερφό του, αναφέρθηκε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής.

«Υπήρχαν οκτώ παιδιά, είχαν γίνει κάποιες αναφορές από το Χαμόγελο του Παιδιού, φαίνεται εκεί που έγιναν αναφορές δεν έδειξαν το ενδιαφέρον που έπρεπε να δείξουν και φτάσαμε σ’ αυτό το αποτέλεσμα, ένα 14χρονο παιδί να πυροβολήσει τον αδερφό του, από λάθος απ’ ό,τι φαίνεται, αυτό φαίνεται από τις πρώτες έρευνες που έγιναν από την Αστυνομία. Δεν δείχνει να κρύβεται κάτι άλλο από πίσω. Ένα παιδί όμως που πήρε ένα όπλο από ένα σεντούκι που το φύλαγε ο πατέρας του, χωρίς άδεια, το ήξεραν τα παιδιά, που είχε τις σφαίρες εκεί για αγριογούρονο», ανέφερε ο Γιώργος Καλλιακμάνης.

Ακόμα, αναφορικά με τις ευθύνες του πατέρα, ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής ανέφερε: «Ο πατέρας είναι υπόλογος για παραμέληση ανηλίκων και για την κατοχή του όπλου. Αυτό που είδε ο ιατροδικαστής ήταν φοβερό γιατί καταλαβαίνετε αυτό το βλήμα τι μπορεί να κάνει σε ένα παιδί. Δεν έχουμε παράνομα όπλα και δεν τα φυλάμε κοντά σε παιδιά. Στις οικογένειες που υπάρχει πρόβλημα πρέπει να μιλά ο κόσμος. Δεν μιλάει κανείς».

Στον 14χρονο ασκήθηκε δίωξη για: ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, οπλοφορία και οπλοκατοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιατροδικαστική έκθεση κάνει λόγο για τραύμα στον αυχένα, ενώ η απόσταση και κυρίως η πορεία του βλήματος και το ύψος από το οποίο εκτοξεύτηκε, συνάδουν με τη σωματοδομή αλλά και την περιγραφή για το περιστατικό που έδωσε ο 14χρονος.

«Κυνηγούσαμε με τον αδερφό μου, ο οποίος κρατούσε την καραμπίνα, όταν κάποια στιγμή είδαμε ένα γουρούνι. Το ζώο έτρωγε σε ένα σημείο στο οποίο δεν μπορούσαμε να το πυροβολήσουμε. Τότε, ο αδερφός μου έδωσε σε μένα την καραμπίνα για να πάει να τρομάξει το γουρούνι, με σκοπό να βγει από εκείνο το σημείο όπου βρισκόταν και στη συνέχεια εγώ να μπορέσω να το πυροβολήσω. Τελικά όμως το όπλο εκπυρσοκρότησε στα χέρια μου. Πυροβόλησα και η σφαίρα πέτυχε τον αδερφό μου στο κεφάλι. Τρομοκρατήθηκα…», κατέθεσε ο 14χρονος.

Η ιατροδικαστική έκθεση μετά τη νεκροψία-νεκροτομή στον ανήλικο, δεν έδειξε σημάδια πρόσφατης ή παλιότερης κακοποίησης του, όμως ο Εισαγγελέας ανηλίκων δεν αποκλείεται να ζητήσει να εξεταστούν και τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας.

Παρά την εξιχνίαση του θανάτου του 17χρονου και την ομολογία του 14χρονου αδερφού του, οι Εισαγγελικές αρχές, διεξάγουν παράλληλη έρευνα για τις συνθήκες διαβίωσης των άλλων εφτά παιδιών της οικογένειας. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΓΣΕΕ: Ανακοίνωσε γενική απεργία στις 17 Απριλίου

Απόφαση για διεξαγωγή γενικής απεργίας στις 17 Απριλίου έλαβε η ΓΣEΕ όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή λίγη ώρα μετά την ομιλία Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο για αύξηση του κατώτατ...

Κολωνός: «Σήμερα είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου», είπε η 12χρονη μετά την ενοχή του Μίχου

«Σήμερα είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου», ήταν η φράση που είπε στη 17χρονη αδερφή της, η 12χρονη από τα Σεπόλια αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την ενοχή του...

Πισπιρίγκου: Δικαιωμένος αισθάνεται μετά την καταδίκη της ο Μάνος Δασκαλάκης

Δικαιωμένος δηλώνει μέσω των δικηγόρων του ο Μάνος Δασκαλάκης στο άκουσμα της καταδικαστικής απόφασης της Ρούλας Πισπιρίγκου που καταδικάστηκε σε ισόβια για τον θάνατο της πρωτότοκ...

Φόρτωση άρθρων...