Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Δασκαλάκης κατά Πισπιρίγκου: «Κάθε φορά που δεν ήμουν σπίτι κάτι συνέβαινε στα παιδιά μας»

Τα όσα είπε ο Μάνος Δασκαλάκης στην κατάθεση του στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατος της κόρης τους, Τζωρτζίνας, έγιναν γνωστά. 

Η 34χρονη ήταν εμφανώς συγκινημένη σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, ενώ αρκετές φορές, ακούγοντας τον εν διαστάσει σύζυγό της, έκλαιγε σιωπηλά. 

Κατηγορούμενη και μάρτυρας δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα, ενώ τη στιγμή που η Ρούλα Πισπιρίγκου δήλωνε αθώα, ο Μάνος Δασκαλάκης δεν βρισκόταν στην αίθουσα.

Ο 31χρονος κατέθεσε για περίπου τρεις ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν σταμάτησε να σημειώνει όσα έλεγε, κάνοντας συχνά μορφασμούς γι’ αυτά που άκουγε. «Η κατηγορούμενη, σαν μάνα, αυτό που έδειχνε προς όλους ήταν υπόδειγμα. Δεν άφηνε τα παιδιά απεριποίητα ποτέ. Ήταν πάντα από πάνω τους», ανέφερε ο Μάνος Δασκαλάκης, χαρακτηρίζοντάς την «υπόδειγμα» μητέρας.

Αναφερόμενος στο πώς ξεκίνησαν τα προβλήματα υγείας της πρωτότοκης κόρης τους, ο μάρτυρας ανέφερε πως ένα πρωί η σύζυγός του του ανακοίνωσε από το τηλέφωνο ότι το παιδί έχει σπασμούς και ζητάει να πάει στο νοσοκομείο. «Όταν πήγα να το δω το παιδί, οτιδήποτε κι αν τη ρωτούσα κοίταζε τη μητέρα της για να μου απαντήσει. Επειδή ήταν περίοδος Covid, έπρεπε να μείνει μόνο ένας εκεί, δηλαδή η κατηγορουμένη. Τις επόμενες ημέρες δεν με άφηναν οι γιατροί να μπω. Δεν ξέρω τι είχε πει στους γιατρούς. Έβαλα τον δικηγόρο μου να μιλήσει με τον δικηγόρο της για να με αφήσουν», σημείωσε και συμπλήρωσε ότι δεν μπορούσε να φανταστεί πως το πρόβλημα του παιδιού θα οδηγούσε σε ανακοπή.

«Φεύγω το μεσημέρι, και το απόγευμα με παίρνει η κατηγορούμενη και μου λέει: «Τρέχα, το παιδί έμεινε». Πήγα και οι γιατροί προσπαθούσαν να το επαναφέρουν. Τα κατάφεραν μετά από 55 λεπτά. Ήταν το τρίτο παιδί. Είχα χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μου. Το παιδί επανήλθε όντας πια τετραπληγικό», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι αυτό το γεγονός οδήγησε το ζευγάρι στην απόφαση να μείνει τελικά μαζί για το παιδί του. «Εγώ όμως στις 15 Ιανουαρίου τής είπα ότι είναι καλύτερα να ζούμε χωριστά, αλλά να είμαστε ενωμένοι για το παιδί. Δύο ημέρες μετά είχε προγραμματισμένη εξέταση το παιδί. Δέχομαι μια κλήση και είναι το παιδί με επιληπτική κρίση, να βγάζει αφρούς από το στόμα. Της λέω: “Τι πήρες να μου δείξεις; Πάρε τους γιατρούς της ΜΕΘ να σου πουν τι να κάνεις”. Το παιδί πήγε στο Ρίο. Εμείς θέλαμε στη ΜΕΘ, για να μην κολλήσει τίποτα».

Για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Όπως υποστήριξε, το παιδί είχε δύο τρία επεισόδια, σε ένα εκ των οποίων ήταν παρών και ο ίδιος. «Τότε κατέβηκε μια γιατρός από τη ΜΕΘ και μου λέει: “Δεν έχει τίποτα το παιδί”. Της λέω: “Τι πρέπει να πάθει το παιδί μου για να το πάτε στη ΜΕΘ;” Την έβαλαν τελικά στη ΜΕΘ και μας έστειλαν μετά σε άλλο νοσοκομείο, για να κάνει εξέταση σε μηχάνημα που δεν είχε το Ρίο. Το παιδί επικοινωνούσε, έπιανε τα αστεία, έβλεπε τηλεόραση. Στο Αγλαΐα Κυριακού το παιδί κατάπεσε τελείως. Ειδικά την τελευταία μέρα δεν μπορούσε να ανοίξει τα μάτια του καθόλου», υποστήριξε ο Μάνος Δασκαλάκης, που στις 29 Ιανουαρίου έμαθε ότι οι γιατροί προσπαθούν να επαναφέρουν την Τζωρτζίνα, όταν ο ίδιος βρισκόταν σε λεωφορείο έξω από το Κιάτο. «Αυτά είναι τα πράγματα μέχρι και τον θάνατο της Τζωρτζίνας μου», είπε έντονα φορτισμένος.

Ο γάμος, το χαστούκι και οι εξωσυζυγικές σχέσεις της Ρούλας
Περιγράφοντας τη σχέση του με τη Ρούλα Πισπιρίγκου, πάνω στην οποία βασίστηκε και σημαντικό μέρος του βουλεύματος, ο Μάνος Δασκαλάκης υποστήριξε πως πολύ γρήγορα μετά τη γνωριμία τους έγιναν ζευγάρι. «Συνάψαμε γρήγορα σχέση και αποφασίσαμε να κάνουμε παιδί, όπως και έγινε στις 31/10/2013 με την Τζωρτζίνα μας. Ήταν πολύ καλή μητέρα, τουλάχιστον αυτό έδειχνε σε όλους μας. Ήμασταν πολύ χαρούμενοι», είπε ο Μάνος Δασκαλάκης.

Λίγο αργότερα, ανέτρεψε την εικόνα του αγαπημένου ζευγαριού, εξιστορώντας έναν καβγά που κατέληξε σε χαστούκι. «Υπήρξε ένας τσακωμός με την κατηγορουμένη για μια εξωσυζυγική σχέση και δημιουργήθηκε ένας λεκτικός τσακωμός. Σε αυτό τον τσακωμό άκουγε η Τζωρτζίνα και πήρα το παιδί και το άλλαξα δωμάτιο. Επειδή εκείνη συνέχιζε και εγώ δεν ήθελα το παιδί μου να βλέπει τέτοια, της έριξα ένα χαστούκι», κατέθεσε ο 31χρονος.

Πρόεδρος: 20 χρόνων ήσασταν. Πώς και τόσο γρήγορα να κάνετε παιδί;

Δασκαλάκης: Ήταν εντελώς συνειδητή απόφαση. Για μένα τουλάχιστον, αλλά νομίζω και για αυτήν.

Πρόεδρος: Όταν γεννήθηκαν τα παιδιά πώς ήταν η κατηγορουμένη; Είχε κάποιο πρόβλημα στην εγκυμοσύνη;

Δασκαλάκης: Φυσιολογική ήταν η πρώτη εγκυμοσύνη, εκτός από κάποιες μέρες που έκατσε στο κρεβάτι.

Πρόεδρος: Η συμπεριφορά της πως ήταν;

Δασκαλάκης: Άψογη! Το τάιζε, το φρόντιζα, ό,τι κάνει μια μάνα, και υπερπροστατευτική.

Πρόεδρος: Εκδήλωνε τα συναισθήματά της;

Δασκαλάκης: Έπαιζε, τραγουδούσε, το κρατούσε αγκαλιά, του έλεγε ότι το αγαπάει.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του έκανε αναφορά και σε άλλο καβγά, που τον οδήγησε στο να φύγει από το σπίτι ξανά. Λίγες ημέρες αργότερα δέχτηκε τηλεφώνημα από τη Δήμητρα Πισπιρίγκου ότι κάτι συμβαίνει στην Ίριδα, το βρέφος της οικογένειας. «Όταν έφτασα, το παιδί ήταν παγωμένο και η κατηγορουμένη τού έκανε μαλάξεις. Πήγαμε στο νοσοκομείο και οι γιατροί μάς ανακοίνωσαν ότι και το βρέφος μας απεβίωσε», είπε συγκινημένος.

Ο Μάνος Δασκαλάκης εξήγησε πως μετά τον θάνατο της Ίριδας επέστρεψε και πάλι στο σπίτι. «Μετά τον θάνατο της Ίριδας, επέστρεψα στο σπίτι για να είμαι δίπλα στο παιδί μου. Έχω κάνει ένα λάθος στην κατάθεσή μου. Είπα ότι γύρισα μετά από δύο τρεις μέρες στο σπίτι, αλλά πρέπει να ήταν γύρω στις δέκα μέρες. Στις συζητήσεις μας με την κατηγορουμένη μού είπε: “Θέλω να μείνεις για μένα εδώ”. Της είπα ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει κι έφυγα πάλι από το σπίτι».

Σε ερώτηση της προέδρου σχετικά με το πώς απομακρύνθηκαν ως ζευγάρι, εφόσον όλα πήγαιναν καλά στην αρχή, ο Μάνος Δασκαλάκης απάντησε πως το 2018 είχε συνάψει εξωσυζυγική σχέση. «Το 2018 δούλευε σε ένα ξενοδοχείο, δεν ήμασταν τόσο κοντά εκείνη την περίοδο. Δημιούργησα μια περιστασιακή σχέση με μια γυναίκα για τέσσερις μήνες, ζήτημα να την είδα έξι φορές από κοντά», είπε χαρακτηριστικά και δέχτηκε ερωτήσεις από την εισαγγελέα της έδρας για την εξωσυζυγική σχέση που απέδωσε στη Ρούλα Πισπιρίγκου το 2021.

Εισαγγελέας: Από πού ξέρετε ότι στις 4/3/2021 είχε εξωσυζυγική σχέση η κατηγορούμενη;

Δασκαλάκης: Το παραδέχτηκε η ίδια.

Εισαγγελέας: Άρα υπάρχει το ενδεχόμενο το τέταρτο παιδί που κυοφορούσε να μην ήταν δικό σας;

Δασκαλάκης: Ναι, αν βάλουμε κάτω τους χρόνους.

Πρόεδρος: Υπάρχουν κάποια μηνύματα όμως για κάποια εγκυμοσύνη που λέτε για την Τζωρτζίνα. Σε αυτά φαίνεται ότι αποδέχεστε ότι το παιδί ήταν δικό σας…

Δασκαλάκης: Υπάρχει περίπτωση και να μην ήταν.

Η αλλαγή στάσης και οι απειλές
Σε μια προσπάθεια να εξηγήσει την αλλαγή της στάσης του, όταν από συνοδοιπόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου και βέβαιος για την αθωότητά της, δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, ο Μάνος Δασκαλάκης απέδωσε την αρχική του στάση στο καθήκον: «Σαν μάνα των παιδιών μου, όφειλα να τη στηρίξω ως πατέρας. Δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα. Είχα μια ιατροδικαστική για ηπατική ανεπάρκεια και μια αγενεσία φλεβόκομβου», είπε στο δικαστήριο.

Βέβαια, λίγο αργότερα αποκάλυψε πως η 34χρονη άρχισε να εκτοξεύει απειλές σε βάρος του, χρησιμοποιώντας τον συγγενικό του κύκλο, αλλά και δημοσιογράφους. «Ο πατέρας μου τη στήριζε την κατηγορουμένη. Ένα απόγευμα όμως γύρισε και του είπε επιθετικά: “Αν με σύρουν κατηγορούμενη, θα τον πάρω μαζί μου”. Έπειτα υπήρξε δημοσίευμα ότι θα έπαιρνα δικηγόρο τον Αλέξη Κούγια. Τότε πάλι πήρε και απείλησε πως “αν πάρει αυτός τον Κούγια, τότε θα πράξω αλλιώς”», είπε ο Μάνος Δασκαλάκης.

Το τηλεφώνημα
Μάλιστα, αναφέρθηκε και σε τηλεφώνημα που δέχτηκε η δημοσιογράφος Γιώτα Κηπουρού, στο οποίο προσπαθούσε να τον στοχοποιήσει. «Πήρε τηλέφωνο τη δημοσιογράφο Γιώτα Κηπουρού από απόκρυψη. Της είπε: “Αν θες να μάθεις την αλήθεια, ψάξε το διαμέρισμα του Δασκαλάκη στην Αθήνα”. Εγώ, επειδή παίρνω τους λογαριασμούς του τηλεφώνου, είδα ότι το τηλεφώνημα το έκανε η κατηγορουμένη. Αργότερα, ενημερώθηκα ότι μέσα από τον Κορυδαλλό επικοινωνούσε με τη θεία μου και ρωτούσε πού είναι ο Μάνος και τι κάνει ο Μάνος. Γενικά, υπήρχαν απειλές», κατέληξε στην κατάθεσή του ο μάρτυρας, που θα δεχτεί ερωτήσεις από τον συνήγορο της κατηγορούμενης, Αλέξη Κούγια, την ερχόμενη Τρίτη.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ραφήνα: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα γυναίκα έπειτα από επίθεση σκύλων σε χώρο στάθμευσης

Άγρια επίθεση από σκυλιά δέχθηκε γυναίκα στη Ραφήνα το πρωί της Τετάρτης. Η επίθεση έγινε στον χώρο στάθμευσης της οδού Μάντικα. Τα ζώα προκάλεσαν σοβαρά τραύματα στη γυναίκα, μ...

Φόρτωση άρθρων...