Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Μαριάντα Λάμπου: Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο σκάκι στα εννιά της χρόνια (εικόνες & βίντεο)

Ελλάδα

Η 9χρονη Μαριάντα Λάμπου αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο σκάκι στα κορίτσια έως 10 ετών και με περηφάνια κράτα στα χέρια της την ελληνική σημαία και το κύπελλο ενώ ο εθνικός μας ύμνος ακούγεται στην Αττάλεια της Τουρκίας. Στην κατηγορία της συμμετείχαν 65 σκακίστριες από 30 χώρες.

«Αισθάνομαι πολύ όμορφα. Τα περισσότερα έπαιζαν καλά, ήταν από τους πρώτους στις χώρες τους και είχα 8 νίκες και μια ισοπαλία. Έπαιξα χαλαρά το σκάκι και πήγα καλά» λέει η 9χρονη πρωταθλήτρια στην ΕΡΤ.

marianta

Ήταν στο νηπιαγωγείο όταν είχε την πρώτη επαφή με το σκάκι. «Το σκάκι μου άρεσε από την αρχή και ήθελα να το μάθω πολύ και γενικώς και το συνέχισα με άρεσε πολύ γιατί το αγαπούσα» αναφέρει.

Η πέντε φορές Πρωταθλήτρια Ελλάδος είναι σκακίστρια του Αθλητικού Πολιτιστικού Ομίλου Αίγλη Παπάγου. Ο πρόεδρος του ήταν ο πρώτος της δάσκαλος. Συγκινημένος ο κ. Ιωάννης Παναγάκος Πρ. Α.Π.Ο. “Αίγλη Παπάγου” λέει: «Μεγάλες επιτυχίες η μεγαλύτερη ότι είναι διαμάντι στο χαρακτήρα. Ήταν ότι είχε πάθος μεράκι πολύ».

mariant

Μοιράζονται την ίδια λατρεία για το σκάκι με τον μικρό της αδερφό που είναι και αυτός πρωταθλητής Ελλάδος στα παιδιά κάτω των 8 ετών.

«Μου αρέσει επειδή είναι ένα άθλημα όχι με το σώμα αλλά με το μυαλό» λέει ο Χάρης Λάμπος, Πρωταθλητής Ελλάδος Παίδων κάτω των 8 ετών.

marianta

Οι προπονήσεις σκληρές αλλά δεν την πτοούν, το σκάκι είναι η μεγάλη της αγάπη και ελπίζει και αλλά παιδιά να στραφούν σε αυτό, γιατί θα πάρουν πραγματικά, μαθήματα ζωής.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...