Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Μαρινάκης στην «Telegraph»: «Αν δεν δουλέψω 16 ώρες τη μέρα κάτι πάει λάθος, δεν αγοράσαμε παίκτες απλώς για να ξοδέψουμε»

Ελλάδα

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε μία μεγάλη συνέντευξη στην αγγλική «Telegraph» μίλησε για την πορεία της Νότιγχαμ Φόρεστ στην Premier League, μετά την ιστορική επιστροφή της έπειτα από 23 ολόκληρα χρόνια υπό την ηγεσία του, στους στόχους του, ενώ αιτιολόγησε και την επιλογή του να προχωρήσει σε εντυπωσιακό αριθμό μεταγραφών το περασμένο καλοκαίρι.

Παράλληλα ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρόλευκων» και του αγγλικού συλλόγου αποκάλυψε πώς είναι το πρόγραμμά του λόγω των πολλών επαγγελματικών του υποχρεώσεων.

Όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και της Νότιγχαμ:

Για τις ώρες που δουλεύει:

«Εάν δεν δουλέψω τουλάχιστον 16 ώρες την ημέρα, κάτι πάει λάθος».

Για τους στόχους του ως ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ:

«Είναι πολύ σημαντικό να κάνεις αυτό που λες και υπόσχεσαι και το έχω τηρήσει αυτό κατά τη διάρκεια της ζωής μου για να έχω επιτυχία. Θα συνεχίσω να το κάνω. Θα πρέπει να θυμάστε πως πέρασαν 23 χρόνια από την αμέσως προηγούμενη φορά που η Φόρεστ ήταν στην μεγάλη κατηγορία. Δεν θα ησυχάσουμε γιατί θέλουμε ο σύλλογος να πάει πιο ψηλά στη βαθμολογία απ’ ό,τι είναι τώρα. Ο ανταγωνισμός και οι αντίπαλοι είναι πολύ πιο δυνατοί τώρα αλλά είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το μέλλον. Ο άμεσος στόχος είναι να μείνουμε στην κατηγορία και να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς».

Για την κριτική που του ασκήθηκε λόγω του μεγάλου αριθμού (23 παίκτες) μεταγραφών το καλοκαίρι:

«Είπαν ότι τώρα έχουμε πάρα πολλούς παίκτες στο ρόστερ και ότι αυτό μας δυσκολεύει. Όμως πέντε από τους παίκτες κλειδιά την περασμένη σεζόν ήταν σε εμάς ως δανεικοί (σ.σ. Σπενς, Γκάρνερ, Ντέιβις, Ζινκερνάγκελ, Λόου) και έπρεπε να τους αντικαταστήσουμε. Χρειάζεται επίσης να πάρεις παίκτες επιπέδου Premier League οπότε έπρεπε να προσθέσουμε ποιότητα σε όλες τις γραμμές μας. Εάν οι παίκτες κλειδιά μας δεν ήταν δανεικοί, η ιστορία θα ήταν διαφορετική. Ήταν αναπόφευκτο αυτό που έγινε. Δεν αγόρασα παίκτες μόνο και μόνο για να ξοδέψω χρήματα αλλά επειδή τους χρειαζόμασταν».

Για τον τρόπο που θα προχωρήσει στην προσεχή μεταγραφική περίοδο, του Ιανουαρίου:

«Θα προσπαθήσουμε να προσθέσουμε δύο τουλάχιστον παίκτες τον Ιανουάριο ώστε να μας βοηθήσουν. Αυτό είναι το πλάνο του τεχνικού τιμ και του προπονητικού επιτελείου αλλά πιστεύουμε στους παίκτες που έχουμε ήδη».

Για την εκκίνηση της Νότιγχαμ στη φετινή Premier League, μετά την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία της Αγγλίας:

«Ήταν δύσκολη η εκκίνησή μας αλλά τώρα είμαστε αισιόδοξοι επειδή έχουμε πολύ καλούς ποιοτικούς παίκτες. Πάντα πιστεύαμε πως ήταν θέμα χρόνου μέχρι να άρχιζαν να αποδίδουν καλύτερα. Δεχτήκαμε κάποια γκολ στο τέλος του αγώνων και υποφέραμε από κάποιες τρομερές διαιτητικές αποφάσεις. Αυτή η ομάδα θα μπορούσε κάλλιστα να είχε άλλους έξι πόντους. Αυτά είναι τα γεγονότα. Ακόμα πιστεύω ότι υπάρχει ακόμα άφθονος χρόνος και παιχνίδια μπροστά μας. Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να συγκεντρωθούμε στην επιτυχία της ομάδας, που θα σημαίνει και επιτυχία της πόλης του Νότιγχαμ και της ευρύτερης περιοχής».

Για τις πρόσφατες απομακρύνσεις που έγιναν στο τμήμα σκάουτινγκ της ομάδας:

«Ήταν καλά παιδιά, αλλά θέλουμε να φέρουμε καλύτερους. Όλα έχουν να κάνουν με τη διαρκή ανάγκη για βελτίωση και για υψηλά στάνταρντ. Κάνουμε αλλαγές επειδή θέλουμε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Προκειμένου να βελτιώσουμε το επιτελείο μας, θα το κάνουμε. Θέλουμε να είμαστε εκεί που νιώθουμε πως ανήκουμε. Ίσως ακούγεται δύσκολα αλλά μας αρέσει να πετυχαίνουμε μέσα από το δύσκολο δρόμο».

Για το πώς είναι η καθημερινότητά του λόγω των πολλών επαγγελματικών του υποχρεώσεων:

«Υπάρχουν πολλά ταξίδια, τουλάχιστον μία ή και δύο φορές την εβδομάδα μεταξύ Λονδίνου και Ελλάδας και γύρω από την Ευρώπη, κάποιες φορές ακόμα πιο μακριά. Ξοδεύω πολύ χρόνο στην ναυτιλία, αυτή είναι η δουλειά μου και έχουμε μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στον κόσμο. Έχουμε τον μεγαλύτερο μιντιακό όμιλο στην Ελλάδα, υπάρχουν φυσικά οι δύο ομάδες συν κάποια άλλα πράγματα με ακίνητα και πράσινη ενέργεια. Μας κρατάει απασχολημένους αλλά είμαι χαρούμενος και απολαμβάνω να δουλεύω. Για όσο καιρό το απολαμβάνω, θα το κάνω», κατέληξε o επιχειρηματίας και εφοπλιστής.

Μαρινάκης στην «Telegraph»: «Αν δεν δουλέψω 16 ώρες τη μέρα κάτι πάει λάθος, δεν αγοράσαμε παίκτες απλώς για να ξοδέψουμε»

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νατσιός: «Μια Κυβέρνηση που δεν αφουγκράζεται τα θέλω του λαού της είναι καταδικασμένη»

«Είναι απερίγραπτη η διαστρέβλωση της αλήθειας», υποστήριξε στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός. «Αλήθεια είναι η αλήθεια που συμφέρει εσά...

Στίγκας: Υπάρχουν νεκροί που πρέπει να δικαιωθούν – Ναι στην Πρόταση Δυσπιστίας

Οι Σπαρτιάτες θα υπερψηφίσουν την Πρόταση Δυσπιστίας που κατέθεσαν τα κόμματα της Κεντροαριστεράς ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Βασίλης Στίγκας. Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών κατ...

Φόρτωση άρθρων...