Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Μάρκου για την επίθεση που δέχτηκε: «Ο άνθρωπος πρέπει να είναι τρελός – Ήθελε να σκοτώσει και βρήκε εμένα»

Ελλάδα

Τις πρώτες του δηλώσεις έκανε ο επιχειρηματίας Γιάννης Μάρκου, μετά την επίθεση που δέχτηκε με μαχαίρι στη Νέα Ερυθραία έξω από καντίνα τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου. 

Ο επιχειρηματίας παραμένει στο νοσοκομείο, ενώ μίλησε για πρώτη φορά για τα όσα βίωσε.

«Ο άνθρωπος πρέπει να είναι λογικά… τρελός; Άρρωστος… Δηλαδή, το ότι γονάτισε κάτω και άρχισε να με… Καταρχάς εγώ δεν κατάλαβα τι έκανε. Εγώ νόμιζα ότι μου χτύπαγε τα πόδια… Δεν μπορούσα να καταλάβω ακριβώς τι κάνει… Αυτός ήθελε να σκοτώσει άνθρωπο εκείνη την ημέρα και βρήκε εμένα. Δεν εξηγείται αλλιώς. Δεν τον ήξερα τον άνθρωπο, δεν τον γνώριζα…» δήλωσε στον Alpha και την εκπομπή «Tlive» ο Γιάννης Μάρκου.

Τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής ο επιχειρηματίας και η παρέα του βρέθηκαν σε καντίνα στη Νέα Ερυθραία και δύο νεαροί, 19 και 26 ετών, ξεκίνησαν να λογομαχούν μαζί τους για μια θέση στην ουρά της καντίνας. Ο 26χρονος τότε, έβγαλε μαχαίρι και άρχισε να μαχαιρώνει με μανία τον επιχειρηματία.

Σε ερώτηση για το αν φανταζόταν ότι μπορεί αυτός ο διαπληκτισμός να φτάσει εκεί που έφτασε, είπε: «Όχι βέβαια. Το να πεις σε κάποιον η σειρά σου είναι αυτή και πρέπει να τη σεβαστείς και… Δηλαδή μια συμβουλή δίνεις σε κάποιον για να σεβαστεί το λάθος, ίσως, που θα μπορούσε να είχε κάνει. Οπότε τι κάνει; Ζητάει συγγνώμη και λέει “α! συγγνώμη δεν το κατάλαβα” και πάει πίσω».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν ο 26χρονος έφυγε και επέστρεψε για να του επιτεθεί ή το έκανε εκείνη την ώρα, ο Γιάννης Μάρκου είπε: «Αυτός έκανε κάποια βήματα πιο κάτω και μου είπε “έλα εδώ, έλα να σου πω, έλα εδώ να σου πω”, και λέω κάτι θα θέλει να μου πει, δεν μπορούσα να καταλάβω τι ακριβώς συμβαίνει και όταν έφτασα κοντά του, έσκυψε, σχεδόν γονάτισε και με τρύπαγε παντού με σουγιά και τον γύριζε δεξιόστροφα κιόλας, δηλαδή προσπαθούσε να με σκοτώσει, δεν υπήρχε, δηλαδή ήταν ολοφάνερο. Ο άνθρωπος δεν πρέπει να είναι στα καλά του».

Νέο χειρουργείο για τον επιχειρηματία

Σχετικά με την κατάσταση της υγείας του, ο Γιάννης Μάρκου ανέφερε: «Είμαι καλύτερα, αλλά υπάρχουν θέματα τα οποία θέλουν φυσικοθεραπεία. Έχουν προκληθεί βλάβες σοβαρές και ελπίζω να λυθούν… Ελπίζω! Θα το δείξει ο χρόνος… Ψυχολογικά είμαι αρκετά καλά, γιατί αν σε πάρει από κάτω, μετά τελείωσε… δεν μπορείς να το υποστηρίξεις. Kαι επειδή έχω διάφορα χειρουργεία, αναγκαστικά, ψυχολογικά πρέπει να είμαι καλά. Οπότε πίεσα τον εαυτό μου και είπα “είμαι καλά”. Θα δείξει ο χρόνος, δηλαδή πρέπει να ξεπρηστεί το ένα μου πόδι, το οποίο είναι χάλια, να μπω αύριο χειρουργείο, να μου το καθαρίσουν, να μου το ξαναράψουν και να ξεπρηστεί, όσο είναι δυνατόν και να δούμε από μεθαύριο τι γίνεται…».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ: «Παρουσίαση πρότασης για το δημογραφικό ζήτημα και τη στεγαστική πολιτική»

Εκδήλωση με θέμα «Πρόταση ΟΝΝΕΔ για το δημογραφικό ζήτημα και τη στεγαστική πολιτική» διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ στην Αθήνα. Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η Υπουργός Κοινωνικής Συν...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα το Σάββατο, λόγω εκδηλώσεων για την Ολυμπιακή Φλόγα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο στην Αθήνα λόγω εκδηλώσεων για την παράδοση - παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. ...

Φόρτωση άρθρων...