Τετάρτη
29 Μαΐου 2024

Δολοφονία Καρολάιν - Μαρτυρία «καταπέλτης»: Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είναι πολύ καλός ηθοποιός

Άρχισε σήμερα η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία, μετά από τρεις διακοπές στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας. Ο κατηγορούμενος, όπως και πρωτοδίκως, δήλωσε «έγγαμος χήρος και πατέρας ενός ανηλίκου» και είπε πως αποδέχεται τις κατηγορίες, αλλά όχι με τον τρόπο που περιγράφονται στην πρωτόδικη απόφαση και ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του.

«Αποδέχομαι τις κατηγορίες, όχι όμως με τον τρόπο που περιγράφονται στο σκεπτικό της απόφασης. Υπάρχει σφάλμα. Για τις πράξεις αυτές ντρέπομαι και σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να βλάψω τη σύζυγό μου. Δεν είχα κανένα όφελος. Ό,τι αγαπούσα χάθηκε εκείνη την ημέρα. Ντρέπομαι για εκείνη την στιγμή και μισώ τον εαυτό μου. Ζητώ από όλους ένα μεγάλο συγγνώμη», τόνισε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος απευθυνόμενος σε δικαστές και ενόρκους.

Ο αστυνομικός Χρήστος Βαρδίκος περιέγραψε τι συνέβη εκείνο το πρωινό.

«Φτάσαμε άμεσα στο σημείο γιατί ήμασταν κοντά. Είδαμε μια γειτόνισσα που κράταγε ένα τηλέφωνο και το έχει σε ανοιχτή ακρόαση. Ακούσαμε μια ανδρική φωνή που φώναζε πνιχτά «βοήθεια μιας σκοτώνουν». Μας πήγε η γειτόνισσα στη πίσω πλευρά του σπιτιού και εκεί ήταν ένα παράθυρο που σαν πρώτη εικόνα φαίνονταν να ήταν παραβιασμένο. Όταν είδαμε ότι υπάρχει πιθανή διάρρηξη, ενημερώσαμε το κέντρο και ήρθαν ενισχύσεις», είπε ο μάρτυρας στην κατάθεση του. Η συνέχεια σοκαριστική.

«Στο υπόγειο δεν υπήρχε τίποτα ήταν όλα εντάξει. Ανεβήκαμε στο ισόγειο όπου ήταν η κουζίνα και το σαλόνι. Ανεβαίνοντας είδα ένα περιφραγμένο χώρο για κατοικίδια και εκεί υπήρχαν κόπρανα ζώου. Μετά στην αρχή του ισόγειο είδαμε το σκυλάκι νεκρό στη κουπαστή της σκάλας. Ανεβήκαμε στη σοφίτα και είδαμε μισάνοιχτη την πόρτα. Υπήρχε ένα κρεβάτι διπλό. Εκεί ήταν ξαπλωμένη μπρούμυτα με το κεφάλι κάτω η γυναίκα. Φαίνονταν ότι ήταν νεκρή. Αριστερά δεμένος σε χέρια και πόδια ήταν ο κατηγορούμενος. Το στόμα και τα ματιά του ήταν κλειστά με καφέ ταινία», περιέγραψε ο μάρτυρας.

Η μικρή Λυδία, όπως εξιστόρησε ο κ. Βαρδίκος, βρισκόταν «πάνω στο κρεβάτι με τα χέρια του στη μητέρα του. Ήταν μωρό δεν έκλαιγε όταν μπήκαμε εμείς. Γύρισε και μας κοίταξε».

Ο κατηγορούμενος από τη στιγμή που τον έλυσαν οι αστυνομικοί και μετά άρχισε, όπως ανέφερε ο κ. Βαρδίκος, να παίζει το…θέατρο.

«Οι συνάδελφοι μου έλυσαν τον κατηγορούμενο ο οποίος λύθηκε έκατσε στο κρεβάτι και άρχισε να σκουντάει τη νεκρή λέγοντας της «Καρολάιν αγάπη μου». Του είπαμε να απομακρυνθεί γιατί ήταν σκηνή εγκλήματος. Ζήτησε το μωρό του το έδωσα. Άρχισε μετά να κάνει κάποιες κινήσεις λίγο άγαρμπες ...Σαν να θρηνούσε έχοντας το μωρό αγκαλιά. Του το πήραμε ευγενικά και του είπαμε να φύγουμε γιατί ήταν σκηνή εγκλήματος. Μας ότι τους λήστεψαν 3 άντρες με πιστόλια», περιέγραψε ο αστυνομικός.

Πρόεδρος. Ήταν σφιχτά δεμένος ο κατηγορούμενος;

Μάρτυρας: Απ΄ ό,τι ενημερώθηκα απ’ τον συνάδελφο που τον έλυσε η ταινία στο λαιμό ήταν σφιχτά από τη μύτη και πάνω ήταν χαλαρά. Κατεβαίνοντας, είδαμε το ζώο κρεμασμένο εκεί. Δεν υπήρξε καμία αντίδραση του κατηγορουμένου. Σαν να μην το είδε. Πέρασε και δεν ακούμπησε που λέμε.

Πρόεδρος. Από τη στιγμή που βγήκατε έξω τι έγινε;

Μάρτυρας: Εκεί άρχισαν πολλά περίεργα. Είδαμε ότι δεν υπήρχε ίχνος παραβίασης στο παράθυρο, ήταν απλά βγαλμένο. Μας έκανε εντύπωση η ψυχραιμία του. Υπήρχε μια πραότητα… Του έλεγα να πάρει κάποιον συγγενή του να πάρει το μωρό για εξετάσεις και μου έλεγε «όχι ακόμη, θα πάρω σε λίγο». Από δική μου προτροπή του έδωσα το κινητό μου να πάρει τηλέφωνο τους γονείς του. Επέμενε ότι πήρε τηλέφωνο εκείνες τις στιγμές με τη μύτη.

«Εγώ σοκαρίστικα με την εικόνα του παιδιού δεν μπορούσα ούτε να διαβιβάσω στον ασύρματο. Ο κατηγορούμενος είχε μια συμπεριφορά που δεν ταίριαζε με τη στιγμή», είπε λίγο αργότερα ο μάρτυρας απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του εισαγγελέα της έδρας. «Δεν ήθελα να το δεχτώ ούτε εγώ ότι το έκανε αυτός. Εκείνη τη στιγμή έβρισα το σύνοδο μου που είπε ότι «αυτός το έκανε».

«Δεν ήταν καλός ηθοποιός»», σημείωσε ακόμη για τον κατηγορούμενο ο μάρτυρας αστυνομικός και τόνισε πως ούτε για το μωρό δεν ρώτησε ο κατηγορούμενος.

«Εγώ πήρα μια κουβέρτα και το τύλιξα», είπε ο μάρτυρας και σημείωσε πως ο 35χρονος πιλότους τις ώρες εκείνες του έλεγε συνεχώς «άσε με να ηρεμήσω», όταν εκείνος τον προέτρεπε να πάρει τηλέφωνο τους γονείς του. «Δεν έχω ξαναδεί άτομο να δρα με τέτοια ψυχραιμία» είπε ακόμη ο μάρτυρας απαντώντας σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής για τις αντιδράσεις του κατηγορούμενου εκείνες τις στιγμές.

Η πρώτη ύποπτη ένδειξη για αυτούς ήταν, όπως κατέθεσε ο αστυνομικός, Κλεάνθης Αντωνόπουλος, στο δικαστήριο η ηρεμία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

«Μας είπε «τους είπα για τη μονόπολι. Κατέβηκε ένας συνάδελφος κάτω και είδε ότι η μονόπολι ήταν αναστατωμένη. Είχε μία ηρεμία ότι έκανα ό,τι ήταν να κάνω και ήταν οκ. Μου έκανε εντύπωση», είπε ο αστυνομικός καταθέτοντας στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, ενώ όπως πρόσθεσε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος περιέγραψε πέντε φορές τι συνέβη εκείνη την ώρα χωρίς να σπάσει ούτε στιγμή.

«Εξήγησε σε εμάς, τα είπε στους συναδέλφους του αστυνομικού τμήματος, τα είπε στον διοικητή Παιανίας, τα είπε στο ανθρωποκτονιών. Κάποια φορά είπα από μέσα μου ότι αμάν ο άνθρωπος το είπε τόσες φορές πόσες πια; Δεν είπε μία φορά δεν μπορώ. Δεν μου είπε μία φορά «φίλε τι έπαθα, καταστράφηκα, πέθανε η γυναίκα μου». Έκανε εκείνη τη στιγμή μέχρι και σχεδιάγραμμα στο διοικητή Παιανίας».

Ο αστυνομικός μάλιστα κατέθεσε ότι τις υποψίες του τις είχε μεταφέρει και στους συναδέλφους του στο ανθρωποκτονιών. «Εγώ έλεγα ότι το έχει κάνει αυτός και το είπα και στο ανθρωποκτονιών. Το είπα και σε συνάδελφο μου και μου είπε καλύτερα ένας ένοχος έξω παρά ένας αθώος στη φυλακή. Εντάξει έκανε μία φορά λάθος στο τηλέφωνο, την γειτόνισσα πως την πήρε;»

Ο αστυνομικός περιέγραψε πως ο ίδιος και οι συνάδελφοι ήταν συγκλονισμένοι με τη δολοφονία της Καρολάιν. «Ήμασταν συγκλονισμένοι. Καθόμασταν και κοιταζόμασταν δακρυσμένοι και λέγαμε πως μπορεί να έχει γίνει αυτό το συμβάν. Ήμασταν εμείς και δεν ήταν ο κατηγορούμενος συγκλονισμένος. Είχε τη ψυχραιμία να απαντήσει σε ερωτήσεις» και πρόσθεσε στη συνέχεια: «Ήταν τόσα τα σημάδια που τον δείχνανε! Και τώρα που σας μιλάω φορτισμένος είμαι. Εγώ την Καρολάιν δεν την είδα και μου την έδειξε ο συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας εδώ, αυτήν την εικόνα δε θα την ξεχάσω.

Συν. Υποστήριξης : Μήπως είναι ο άνθρωπος που πίστευε ότι μπορεί να εξαπατήσει τον οποιοδήποτε;

Μάρτυρας: Σαφέστατα. Μας είπε ότι καθυστέρησε διότι λιποθυμούσε. Το σκυλί το σκότωσε μετά για να κάνει πιο ισχυρή τη θέση του ότι μπήκαν κλέφτες. Εκ του αποτελέσματος δεν ήταν τόσο καλά δεμένος. Ο κ. Αναγνωστόπουλος είναι πολύ καλός ηθοποιός. Όταν μπήκα, μου έδωσε την εντύπωση ότι θα πεθάνει σε πέντε λεπτά,  εάν δεν τον λύσω!
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Conference League: Όλα έτοιμα για τον μεγάλο τελικό - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ, ποιοι δρόμοι κλείνουν, τα μέτρα ασφαλείας

Τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας καθώς και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που ήδη εφαρμόζονται, για την εύρυθμη και ασφαλή διεξαγωγή του τελικού του UEFA Conference League «Ολυμπιακός - Φι...

Φόρτωση άρθρων...