Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Ματωμένο Πάσχα - Τραυματισμοί, ακρωτηριασμοί και εγκαύματα μετά την Ανάσταση - Ακρωτηριάστηκαν στα δάκτυλα 2 ανήλικοι, ένας άνδρας στη ΜΕΘ

Την Ανάσταση του Θεανθρώπου γιόρτασε από άκρη σε άκρη όλη η Ελλάδα, ωστόσο και φέτος αυτή σημαδεύτηκε από τραυματισμούς και ακρωτηριασμούς μικρών παιδιών από βεγγαλικά και βαρελότα.

Ελλάδα

Οι σοβαροί τραυματισμοί από τα βεγγαλικά  σημάδεψαν και φέτος την εορταστική ατμόσφαιρα του Πάσχα, με οκτώ συνολικά ανθρώπους να καταλήγουν στο νοσοκομείο.

Τέσσερα παιδιά τραυματίστηκαν σοβαρά από τις κροτίδες που έπεσαν μετά το «Χριστός Ανέστη» το βράδυ της Ανάστασης σε Σύμη, Αγκίστρι, Πύλο και Ρόδο. 

Ρόδος

Κάτοικοι του χωριού Μάσαρη στη Ρόδο έχουν ανάψει μεγάλη φωτιά στην κεντρική πλατεία στο πλαίσιο του εθίμου για το κάψιμο του Ιούδα.

Ο κόσμος έχει συγκεντρωθεί και παρακολουθεί. Λίγα δευτερόλεπτα όμως μετά θα επικρατήσει πανικός.

Μια μεγάλη έκρηξη σημειώνεται και οι φλόγες ζώνουν τους ανυποψίαστους πολίτες. Από τη φωτιά, ένα μικρό κοριτσάκι μόλις επτά ετών τραυματίζεται στα χέρια και στο πρόσωπο, ενώ οι γονείς του προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά πριν εκείνη επεκταθεί σε ολόκληρο το σώμα της.

«Ευτυχώς καλά είμαστε. Κάηκε το πρόσωπο και τα χέρια της αλλά ευτυχώς έχει τη ζωή της. Είναι καλά, πονάει λίγο. Γιατί είναι όλο το πρόσωπό της και τα δύο χέρια της. Έχουμε μέλλον μπροστά μας. Πρέπει να πάμε στην Αθήνα σε γιατρούς μετά το Πάσχα να δούμε πως πάει», λέει η μητέρα της 7χρονης.

Σύμφωνα με τους γονείς του τραυματισμένου κοριτσιού που φέρει εγκαύματα δευτέρου βαθμού στο πρόσωπο και τα χέρια, ένα άλλο μικρό παιδί πέταξε στη φωτιά ένα γκαζάκι με αποτέλεσμα να σημειωθεί η έκρηξη που προκάλεσε τους σοβαρούς τραυματισμούς της 7χρονης.

«Ένα παιδάκι πιο μεγάλο έχει πετάξει γκάζι στη φωτιά και ήρθε πάνω μας. Ήμασταν πίσω αλλά έφυγε με πίεση το γκαζάκι από τη φωτιά πάνω μας και η κόρη μου ήταν μπροστά. Είναι το πρώτο άτομο που πηρέ πάνω του φωτιά. Χαμός, έβγαλα το μπουφάν και έτρεχα».

Σύμη

Άλλο ένα ανήλικο αγόρι τραυματίστηκε σοβαρά από έκρηξη κροτίδας στη Σύμη.

Ο 13χρονος με καταγωγή από το νησί βρισκόταν έξω από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες εξερράγη το βεγγαλικό που είχε στα χέρια του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο χέρι και το πρόσωπο.

Αμέσως με ελικόπτερο μεταφέρθηκε στην Αθήνα στο νοσοκομείο Παίδων, όπου υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση στα άνω άκρα.

Δυστυχώς, οι γιατροί χρειάστηκε να ακρωτηριαστούν τέσσερα δάχτυλα στο δεξί χέρι, με τον 13χρονο να βρίσκεται στη διαδικασία της αποκατάστασης.

Αγκίστρι

Το βράδυ της Ανάστασης σημαδεύτηκε και στο Αγκίστρι από τον σοβαρότατο τραυματισμό ενός 14χρονου.

Με πλωτό του λιμενικού ο ανήλικος διακομίστηκε εσπευσμένα στην Αθήνα στο Παίδων καθώς με την έκρηξη κροτίδας, το αγόρι τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στα δάκτυλα του αριστερού χεριού.

Τρία μικρά παιδιά, θύματα του εκρηκτικού πασχαλινού εθίμου. Τρία παιδιά που στάθηκαν τυχερά μέσα στην ατυχία τους. Δεν είχε συμβεί το ίδιο και για τον 7χρονο Χρήστο που 12 χρόνια πριν έχασε τη ζωή του γιορτινές μέρες. Η αδελφή του, με μια συγκλονιστική ανάρτηση, κάνει έκκληση να σταματήσει το ματωμένο έθιμο.

Λεωνίδιο

Το πιο σοβαρό περιστατικό ωστόσο με τραυματισμό από κροτίδες σημειώθηκε το βράδυ της Ανάστασης στο Λεωνίδιο.

Εκεί, μια παρέα τριών ανδρών, μεταξύ των οποίων δύο αδέλφια, είχε προμηθευτεί ένα ολόκληρο κουτί με 30 κροτίδες.

Κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, οι κροτίδες εξερράγησαν ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και οι τρεις.

Η κατάσταση όμως του 27χρονου είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Μεταφέρθηκε στην Αθήνα και νοσηλεύεται στην εντατική.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αφέθηκαν ελεύθερα τα μέλη της σπείρας που «ρήμαζε» σπίτια στα Βόρεια Προάστια - Δέχθηκαν να αποζημιώσουν τα θύματά τους

Ελεύθερα αφέθηκαν τα μέλη της συμμορίας που άδειαζε σπίτια στα Βόρεια Προάστια, με τον πρόεδρο της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, να δη...

ΕΟΔΥ: 4 θάνατοι σε μία εβδομάδα από κορωνοϊό, 13 διασωληνωμένοι – Ένας νεκρός από γρίπη

Τα στοιχεία για τον κορωνοϊό, τον ιό της γρίπης και τον RSV ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στην εβδομαδιαία έκθεση Επιδημιολογικής Ε...

Χαρίτσης: «Φοβικές οι ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - Δεν μας ενδιαφέρουν και δεν εμπλεκόμαστε οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις»

Αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, καθώς χαρακτήρισε «φοβικές» τις ηγεσίες των δύο κομμάτων. «Δεν μας ενδιαφέρουν και δεν ...

Φόρτωση άρθρων...