Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Με ποια μεγάλα funds είχε συνατήσεις στο Λονδίνο ο Στουρνάρας

Ελλάδα

Στο Λονδίνο βρέθηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, την Πέμπτη για συναντήσεις με μεγάλα funds, στα πλαίσια ενός event που διοργάνωσε η Goldman Sachs.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον των διεθνών παικτών να βρεθούν με τον διοικητή της ΤτΕ ήταν μεγάλο και τα meetings τα οποία συντόνισε η αμερικάνικη τράπεζα, έγιναν σε πολύ θετικό κλίμα.

Το "παρών" στο Investors Meetings της Goldman Sachs, έδωσαν, μεταξύ άλλων, η Soros Fund Management, η J.P. Morgan Asset Management, η Paulson & Co, η GoldenTree Asset Management, η York Capital, η BlueBay Asset Management, η Finisterre Capital LLP, η King Street, η Capital Fund Management, η Attestor Capital, η Standish Mellon Asset Management Company, η Pharo Management, η Al Breach, η Graticule Asset Management και η H2O.

Οι συζητήσεις του Γ. Στουρνάρα με τα funds επικεντρώθηκαν στην πορεία της ελληνικής οικονομίας και τα μακροοικονομικά μεγέθη, τις τράπεζες και ειδικά τα stress tests και την πρόοδο στην διαδικασία μείωσης των NPLs/NPEs, καθώς και τις επικείμενες εκδόσεις ομολόγων στις οποίες αναμένεται να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση πριν το τέλος του τρίτου προγράμματος τον προσεχή Αύγουστο.

Τα meetings αυτά καθώς και το έντονο ενδιαφέρον και οι θετικές διαθέσεις που έδειξαν οι μεγάλοι διεθνείς επενδυτές για την Ελλάδα και τις ελληνικές τράπεζες, έρχονται σε μία ιδιαίτερα κομβική στιγμή, λίγες ημέρες πριν την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης η οποία θα ανοίξει τον δρόμο για την επόμενη δοκιμαστική έξοδο στις αγορές με ομόλογα μεγάλης διάρκειας, καθώς και λίγο πριν την εκκίνηση του τριμήνου "φωτιά" για τις ελληνικές τράπεζες αφού τον Φεβρουάριο ξεκινούν τα stress tests της ΕΚΤ τα οποία θα πρέπει να ολοκληρωθούν έως τα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου.

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι συναντήσεις έγιναν σε μία πολύ θετική συγκυρία η οποία σίγουρα δίνει ώθηση στο επενδυτικό ενδιαφέρον, με τα ελληνικά ομόλογα να έχουν σημειώσει ένα εντυπωσιακό ράλι το οποίο έχει οδηγήσει τις αποδόσεις του 10ετούς σε χαμηλά 12 ετών και το κόστος δανεισμού του ελληνικού Δημοσίου σε πτώση που ξεπερνά το 50% από τον Ιανουάριο του 2017, ενώ το year-end ράλι του χρηματιστηρίου έχει επεκταθεί και αυτές τις πρώτες συνεδριάσεις του έτους με τις τραπεζικές μετοχές να έχουν ανακάμψει μέσα σε ένα μήνα από 20% έως και 46%, σβήνοντας τις απώλειες που είχαν υποστεί το "μαύρο" τρίμηνο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου 2017.

Το ισχυρό ενδιαφέρον από αυτόν τον μεγάλο αριθμό των funds που βρέθηκαν στην βρετανική πρωτεύουσα για να συναντήσουν τον Γ. Στουρνάρα, έρχεται, να τονίσουμε, σε άκρα αντίθεση με τις επιθετικές διαθέσεις που έχουν δείξει και συνεχίζουν και το νέο έτος να δείχνουν τα τρία γνωστά βρετανικά funds Marshall Wace, Lansdowne Partners και Oceanwood Capital Management, απέναντι στους ελληνικούς τίτλους και ειδικά τις τέσσερις συστημικές τράπεζες και την ΔΕΗ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γιατί ο ουρανός είναι «μαύρος» τη Μεγάλη Παρασκευή – Υπάρχει επιστημονική εξήγηση, λέει ο Θοδωρής Κολυδάς

Συννεφιασμένος είναι ο καιρός της Μεγάλης Παρασκευής (3.5.2024) καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, σήμερα αναμένονται βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας. Ο καιρός τη Μεγάλη Πα...

Έντονη χαλαζόπτωση σε Ροδόπη και Ξάνθη (Videos)

Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε τη Ροδόπη. Στην Εγνατία οδό, στο ύψος του Σώστη, το χαλάζι σχεδόν «έστρωσε» τον δρόμο. Έντονη χαλαζόπτωση έπληξε τις μεσημβρινές ώρες της Μεγάλης Παρα...

Βοιωτία: Σε ύφεση η φωτιά στην Αγία Τριάδα

Σε ύφεση βρίσκεται πλέον η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Αγία Τριάδα Βοιωτίας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Στο σημείο πο...

Φόρτωση άρθρων...