Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Δυτική Αττική: Αναζωπύρωση της φωτιάς – Οι φλόγες πλησιάζουν τα σπίτια σε Νέα Ζωή και Άνω Βλυχάδα

Αναζωπύρωση έγινε και ξανά στη φωτιά στα Μέγαρα, η οποία σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μεγάλη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε τη Δευτέρα στο Πάνακτο Βοιωτίας στα Δερβενοχώρια. 

Η φωτιά κατευθύνεται ξανά προς τους οικισμούς, πλησιάζοντας με αργό ρυθμό τα σπίτια των οικισμών της Νέας Ζωής και της Άνω Βλυχάδας, οι οποίοι έχουν εκκενωθεί από χθες το βράδυ της Τρίτης.

Αν και μέχρι πριν 1 ώρα η πυρκαγιά ήταν σε μεγάλη ύφεση σε όλο το αναζωπυρωμένο μέτωπο, και η αντιστροφή της φοράς του ανέμου προς τα καμένα εδάφη προσέφερε μία παροδική ανακούφιση, με την κατάσταση να θεωρείται σταθερή, έγινε και πάλι αναζωπύρωση.

Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Μέγαρα: Αναζωπύρωση της φωτιάς

Προσπάθεια να μην επεκταθούν οι φλόγες προς Πάρνηθα

Βορειοδυτικά ωστόσο, η εικόνα είναι πιο δύσκολη και ιδιαίτερα στην Αγία Σωτήρα, Στεφάνη και την Οινόη, όπου είναι συνεχείς οι αναζωπυρώσεις. Ωστόσο, οι φλόγες δεν έχουν περάσει στους οικισμούς. Την ίδια ώρα, οι πυροσβέστες δίνουν μάχη ώστε να μην επεκταθούν οι φλόγες προς την Πάρνηθα.

Στις εστίες στην Αττική επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 75 οχήματα ενώ έχουν σπεύσει 34 Ρουμάνοι πυροσβέστες με 6 οχήμτα. Από αέρος συνεχείς ρίψεις νερού κάνουν 9 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα εκ των οποίων τα δύο συντονιστικά.

Μέγαρα: Αναζωπύρωση της φωτιάς

Η αλλαγή του ανέμου έδωσε μικρή «ανάσα» στο Κανδήλι

Ανακούφιση στο αναζωπυρωμένο μέτωπο της πυρκαγιάς στην περιοχή Κανδύλι Μεγάρων προσέφερε γύρω στη 1:00 το μεσημέρι η αντιστροφή της φοράς ανέμου προς τα καμένα εδάφη, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης. Ο ίδιος, επικεφαλής ομάδας πυρόσβεσης εθελοντών δίπλα σε δύο μικρά μοναστήρια της περιοχής, εκφράστηκε ιδιαίτερα ανακουφισμένος από την σταθεροποίηση της κατάστασης. «Ελπίζω οι επίγειες δυνάμεις να ελέγξουν τις μικροεστίες που εκδηλώνονται στον οικισμό Κανδήλι, όπως και τις υπόλοιπες ανατολικότερα προς την Νέα Ζωή», σημείωσε.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του δημάρχου από την σύντομη περιήγηση του στην πληγείσα περιοχή, δεν έχουν σημειωθεί μεγάλες καταστροφές στον οικιστικό ιστό πλην 2-3 κτισμάτων.

Ωστόσο σοβαρότερες ήταν οι καταστροφές στους οικισμούς Πλάτωνας, Άνω Λουτρόπυργος και Άνω Βλυχάδα της Νέας Περάμου Μεγάρων (επάνω από την Εθνική). Στην περιοχή παραμένει κλειστός ο επαρχιακός δρόμος που συνδέει τη Ν. Πέραμο με την Μάνδρα καθώς επιχειρούν οι δυνάμεις πυρόσβεσης μεταξύ των οποίων εθελοντές, Ρουμάνοι, στρατός, πολίτες.
 

 

Μέγαρα: Αναζωπύρωση της φωτιάς

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χίος: Εντοπισμός 20 μεταναστών που αποβιβάστηκαν στο νησί – Συνελήφθησαν τρεις διακινητές

Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού στη Χίο ενημερώθηκε νωρίς το Σάββατο για την ύπαρξη ενός ταχύπλοου σκάφους που κινούταν με μεγάλη ταχύτητα από τα τουρκικά παράλια στη θαλάσσια περι...

Φόρτωση άρθρων...