Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Μενίδι: Φόβος και τρόμος στην περιοχή από τις αδέσποτες σφαίρες

Έξι χρόνια μετά από τον θάνατο του μικρού Μάριου, μέσα στο σχολείο του από αδέσποτη σφαίρα ασυνείδητοι συνεχίζουν να πυροβολούν στον αέρα.

Καθημερινά τα παιδιά που πηγαίνουν στα σχολεία της περιοχής εντοπίζουν στο προαύλιο σφαίρες.

«Αυτό το μήνα έχουμε τέσσερις σφαίρες στο σχολείο άλλα στην περιοχή το φαινόμενο είναι καθημερινό».

«Την περασμένη εβδομάδα πήγα πάλι για κατάθεση για σφαίρες που βρήκα σπίτι μου».

«Πάσχα μέρα πυροβολούσαν εγώ μένω δίπλα και με βρήκε η σφαίρα στον ώμο» .

Πεδίο βολής χαρακτηρίζουν όλη την περιοχή οι κάτοικοι στο Μενίδι. Καθημερινά, όπως καταγγέλλουν, μαζεύουν σφηνωμένους κάλυκες από τα αυτοκίνητα τους, από μπαλκόνι και ταράτσες.

«Έχουμε σταματήσει να απλώνουμε ρούχα στην ταράτσα έχω φέρει μια χούφτα κάλυκες να της δώσω στους αρμόδιους, έχω καλέσει τρεις φορές την αστυνομία έχω παραδώσει και εκεί η κατάστασή δεν αλλάζει».

«Φοβόμαστε για τα παιδιά μας»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα οι γονείς έξω από το 20ο δημοτικό σχολείο Αχαρνών, όπου την Παρασκευή βρήκαν σπασμένο το τζάμι αίθουσας.

Οι γονείς ζητούν ενίσχυση της αστυνόμευσης και ασφάλεια για τα παιδιά τους και για τους ίδιους. Τονίζοντας πως δεν γίνεται τα παιδιά να χρειάζονται αλεξίσφαιρα και κράνη για να πάνε στο σχολείο τους.

Σε πεδίο βολής έχει μετατραπεί η γειτονιά γύρο από το 20ο δημοτικό σχολείο Αχαρνών αυτές οι σφαίρες που κρατάω στο χέρι μου είναι ότι έχουν μαζέψει οι γείτονες από τις αυλές και τις ταράτσες τους.

«Ζητάμε περισσότερη αστυνόμευση , περισσότερα μέτρα ασφαλείας ώστε οι συνδημότες μας να αισθάνονται ασφαλείς. Απαιτούμε και διεκδικούμε και δεν κάνουμε πίσω σε αυτό με τίποτα», τόνισε ο δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός.

Η τραγωδία με τον 11χρονο Μάριο δεν σταμάτησε τους ανεύθυνους που συνεχίζουν να πυροβολούν στον αέρα… Σύμφωνα με τους γονείς, πριν από 3 χρόνια μαθητής στο 18ο νηπιαγωγείο Αχαρνών είχε χτυπηθεί στο κεφάλι από αδέσποτη σφαίρα. Ευτυχώς ο τραυματισμός δεν ήταν σοβαρός.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Με τι καιρό ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα – Οι εκτιμήσεις μετεωρολόγων για το Πάσχα

Η Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα πλησιάζουν και δεν είναι λίγοι εκείνοι που σκοπεύουν να περάσουν τις ημέρες αυτές εκτός πόλης. Σημαντική παράμετρος, όμως, είναι σίγουρα ο καιρός και...

Φόρτωση άρθρων...