Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Μεσολόγγι: Συνέλαβαν για αρχαιοκαπηλία φίλο του κρεοπώλη που κατηγορείται για τη δολοφονία του Μπάμπη

Η σύλληψη 36χρονου για αρχαιοκαπηλία στο Μεσολόγγι, επαναφέρει στο προσκήνιο το έγκλημα με τη δολοφονία του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου. Ο νεαρός άντρας που συνελήφθη από αστυνομικούς φέρεται να είναι φίλος του κατηγορούμενου κρεοπώλη. Του 50χρονου που έχει προφυλακιστεί για το φονικό, αλλά ακόμα δεν έχει ομολογήσει. Ο κρεοπώλης επιμένει πως είναι αθώος και πως δεν έχει εμπλοκή στη δολοφονία.

Οι αστυνομικοί αξιοποίησαν μια σειρά από πληροφορίες και έφτασαν στα ίχνη του 36χρονου που κατηγορείται για αρχαιοκαπηλία. Ο ίδιος φέρεται να ομολόγησε και να αποκάλυψε στους αστυνομικούς, που βρίσκεται η αποθήκη του, στην Αθήνα μέσα στην οποία βρέθηκαν τα αρχαία αντικείμενα.

Επιμένει ο κατηγορούμενος κρεοπώλης

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες στο Μεσολόγγι, σε μια προσπάθεια να βρουν επιπλέον στοιχεία για τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου.
Ο κατηγορούμενος κρεοπώλης παραμένει στις φυλακές Κορυδαλλού και από μέρα σε μέρα αναμένεται να μεταφερθεί εκ νέου στο δικαστικό Μέγαρο Μεσολογγίου, για νέα κατάθεση…

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, ξεσκεπάστηκαν μια σειρά από αντιφάσεις και ψέματα που είπε για την τελευταία νύχτα του Μπάμπη και τη διαδρομή που ακολούθησε ο ίδιος. Στοιχεία που χαρακτηρίζονται αδιάσειστα και τον έστειλαν στη φυλακή.

Ο ίδιος πάντως δεν έχει αλλάξει στάση. Συνεχίζει να κάνει λόγο για ένα κενό μνήμης 50 λεπτών, που όπως λέει δεν του επιτρέπει να θυμηθεί με ακρίβεια τις κινήσεις του.

Οι γονείς και οι αδερφές του άτυχου Μπάμπη, περιμένουν να μάθουν όλα όσα κρύβει η δολοφονία.

H σύλληψη του νεαρού για αρχαιοκαπηλία έρχεται να προστεθεί στους κρίκους της αλυσίδας των αποκαλύψεων για το διαρκές κυνήγι χαμένων θησαυρών αλλά και αρχαίων με μεγάλη εμπορική αξία, από επίδοξους χρυσοθήρες στην Αιτωλοακαρνανία.

Σχεδόν ένα μήνα μετά τη δολοφονία του Μπάμπη, που συγκλόνισε το Μεσολόγγι και ολόκληρη τη χώρα.

«Ο Μπάμπης παγιδεύτηκε»

Ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης μιλώντας στο «Live News» τόνισε ότι οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως «ο 36χρονος αρχαιοκάπηλος και ο κρεοπώλης γνωρίζονται. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει σχέση με τη δολοφονία του Μπάμπη. Δεν ξέρουμε όμως αν μέσα στην εξίσωση υπάρχει κάτι άλλο. Δεν είναι τυχαίο ότι από τις πρώτες ημέρες υπήρχε αυτή η οσμή της χρυσοθηρίας και αρχαιοκαπηλίας από μεριάς του κρεοπώλη».

Ο ιδιωτικός ερευνητής επανέλαβε ότι ο Μπάμπης παγιδεύτηκε. «Το λέω με βεβαιότητα. Κάτι σκαρφίστηκε ο κρεοπώλης και τον παγίδευσε. Λεπτομέρειες για το τι συνέβη θα το δείξει η έρευνα. Στην κατοχή του 326χρονου βρέθηκαν σημαντικές αρχαιότητες».

Παράλληλα, ο Γιώργος Τσούκαλης πρόσθεσε: «Ο συγκεκριμένος αρχαιοκάπηλος είπε στους αστυνομικούς ότι υπάρχει η αποθήκη, που σημαίνει ότι μίλησε. Ενδεχομένως λοιπόν, αν υπάρχει σύνδεση με τον κρεοπώλη να δώσει και άλλες λεπτομέρειες για να δοθεί ένα τέλος στην αγωνία της οικογένειας. Δεν αποκλείω να βρίσκονται στην ίδια εξίσωση και οι δύο υποθέσεις».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα – Αυξημένη η κίνηση στα διόδια των Εθνικών Οδών

Ξεκίνησε από το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα το πρώτο κύμα επιστροφής των εκδρομέων, ενώ ήδη παρατηρείται αυξημένη κίνηση σε σταθμούς διοδίων. Η Αθήνα εξακολουθεί να είναι άδ...

Φόρτωση άρθρων...