Κυριακή
28 Απριλίου 2024

MMM: Πώς θα κινηθούν μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου που έκρινε παράνομη την απεργία

Παράνομη και καταχρηστική έκρινε το Πρωτοδικείο Αθηνών την 24ωρη απεργία που είχαν προκηρύξει για αύριο, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Hλεκτρικό και εναέρια κυκλοφορία, καθώς και τις στάσεις εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Οι εργαζόμενοι σε Μετρό και ΗΣΑΠ είχαν αποφασίσει να πραγματοποιήσουν απεργία για αύριο όλη τη μέρα, από τις 05:00 το πρωί ως τις 05:00 το πρωί της Παρασκευής.

Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, οι γραμμές 2 και 3 του Μετρό θα λειτουργήσουν κανονικά από την έναρξη κυκλοφορίας ως τις 13:30.

Όπως αναφέρει η ΣΤΑΣΥ, «αύριο Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου το Τραμ και οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό θα λειτουργήσουν από την έναρξη κυκλοφορίας ως τις 13:30. Θα ακολουθήσει ενημέρωση και για τη Γραμμή 1 του Μετρό Πειραιάς - Κηφισιά».

Απεργία είχαν αποφασίσει και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, ωστόσο η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το υπουργείο Μεταφορών προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη και η απεργία κηρύχθηκε παράνομη και καταχρηστική, με αποτέλεσμα αύριο οι πτήσεις να γίνονται κανονικά προς και από όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

Παράνομη κρίθηκε και η στάση εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ 

Τα λεωφορεία είχαν προγραμματίσει στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9 π.μ. και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας. Τα τρόλεϊ θα έπρατταν το ίδιο, ωστόσο μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου θα κινηθούν κανονικά.

Μέχρι τώρα ισχύει η στάση εργασίας που κήρυξε το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής από 13:30 έως τη λήξη της βάρδιας.

Στην 24ωρη απεργία θα συμμετέχουν κανονικά και οι ναυτεργάτες, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα.

Κανονικά τα λεωφορεία την Πέμπτη - Αναστέλλεται η στάση εργασίας

Αναστέλλεται η εξαγγελθείσα για αύριο, Πέμπτη, στάση εργασίας στα λεωφορεία μετά τη δικαστική απόφαση που την κρίνει παράνομη.

Το Σωματείο με έκτακτη ανακοίνωσή του ενημερώνει το επιβατικό κοινό για την αναστολή των στάσεων εργασίας και προσθέτει «ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι η 24ωρη απεργία του ΕΚΑ για την ίδια ημέρα είναι νόμιμη και όποιος θέλει μπορεί να συμμετέχει».

Το Σωματείο Εργαζομένων ΟΑΣΑ είχε εξαγγείλει στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας (5.00 π.μ.) ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (00:00) συμμετέχοντας έτσι στην 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το ρομπότ Σοφία έκλεψε τις εντυπώσεις στο Ηράκλειο - Δέχτηκε... προξενιά και αποθέωσε την Κρητική κουζίνα

Τις εντυπώσεις και στο Ηράκλειο, όπου βρέθηκε για την 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής, έκλεψε το ρομπότ Σοφία. Από την πρώτη στιγμή της άφιξής της στο Κλειστό Γυμναστήριο στα Δύο Αοράκ...

Φόρτωση άρθρων...