Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Παράνομη κρίθηκε η 24ωρη απεργία των εργαζομένων Μετρό, ΗΣΑΠ, Λεωφορείων

Οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ΗΣΑΠ λένε πως θα πάρουν μέρος στην απεργία παρά την απόφαση.

Ελλάδα

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η 24ωρη απεργία που είχαν προκηρύξει για αύριο, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι του Μετρό, του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου (ΗΣΑΠ) αλλά και οι στάσεις εργασίας των εργαζομένων σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Νωρίτερα είχε κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία που είχαν προκηρύξει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. 

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ΗΣΑΠ λένε πως θα πάρουν μέρος στην απεργία παρά την απόφαση. Σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ «αύριο Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου το Τραμ και οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό θα λειτουργήσουν από την έναρξη κυκλοφορίας ως τις 13:30. Θα ακολουθήσει ενημέρωση και για τη Γραμμή 1 του Μετρό Πειραιάς - Κηφισιά».

Να θυμίσουμε πως αρχικά οι εργαζόμενοι σε Μετρό και ΗΣΑΠ είχαν αποφασίσει να τραβήξουν χειρόφρενο από τις 05:00 το πρωί της Πέμπτης μέχρι και τις 05:00 το πρωί της Παρασκευής μετά την απόφαση που έλαβε το σωματείο των εργαζομένων.

Αναφορικά με τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς, τα λεωφορεία είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας τις από την έναρξη της βάρδιας στις 5 π.μ. έως τις 9 π.μ. και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας στις 12 τα μεσάνυχτα. Δηλαδή, τα λεωφορεία θα κινούνταν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ της Πέμπτης, 21 Σεπτεμβρίου.

Αντίστοιχα παράνομη κρίθηκαν και οι στάσεις εργασίας στα τρόλεϊ τα οποία πλέον αύριο θα κινηθούν κανονικά.  

Τα τρόλεϊ θα κινούνταν μεταξύ 9:00-21:00 λόγω στάσεων εργασίας των εργαζομένων από την έναρξη της βάρδιας 5.00 π.μ. ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (00:00).

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανατροπή νταλίκας στον Άγιο Κωνσταντίνο - Κλειστή η εθνική οδός στο ρεύμα προς Αθήνα - Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία

Tροχαίο ατύχημα με ανατροπή νταλίκας σημειώθηκε στην έξοδο της δεύτερης σήραγγας της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος του Αγίου Κωνσταντίνου, λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ της ...

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ ανοιχτά του Ηρακλείου Κρήτης

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (28/4) ανοιχτά του Ηρακλείου Κρήτης. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού ...

Φόρτωση άρθρων...