Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

«Έκρηξη» της ενδοοικογενειακής βίας - Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες

Ελλάδα

Δώδεκα νέα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα.

Στον Άγιο Παντελεήμονα, μετά από καταγγελία 21χρονης κοπέλας πως ο πρώην σύντροφος της την απείλησε, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ εντόπισαν και συνέλαβαν τον 23χρονο.

Στον Ορχομενό Βοιωτίας, αστυνομικοί φόρεσαν χειροπέδες σε 73χρονο μετά από καταγγελία της κόρης του και της εν διαστάσει συζύγου του πως ο κατηγορούμενος εξανάγκασε την κόρη του να εγκαταλείψει το σπίτι που της είχε παραχωρήσει και διέμενε τον τελευταίο καιρό μαζί με τα τρία ανήλικα παιδιά της.

Ακόμη ο ηλικιωμένος κατηγορείται πως οδήγησε με επικίνδυνο τρόπο το αυτοκίνητο του, διερχόμενος σε πολύ κοντινή απόσταση από την εν διαστάσει σύζυγο του προκαλώντας της τρόμο. Επιπλέον, σύμφωνα με τις καταγγέλλουσες, ο δράστης γνώριζε τις κινήσεις της καθημερινότητας τους, προκαλώντας τρόμο και ανησυχία σε αυτές, καθώς θεωρούν ότι τις παρακολουθεί.

Στη Χαλκίδα, 13χρονη κοπέλα μετέβη στο Α.Τ. και κατήγγειλε ότι η μητέρα της, μετά από φραστικό επεισόδιο στο σπίτι την εξύβρισε και έσπασε το κινητό της τηλέφωνο. Επίσης, κατήγγειλε ότι η μητέρα της, την τράβηξε από τα μαλλιά και την έριξε στο έδαφος, χτυπώντας τη στην περιοχή του κεφαλιού.

Ωστόσο, το κορίτσι δεν προχώρησε σε μήνυση εναντίον της μητέρας της. Από τους αστυνομικούς παραγγέλθηκε η ιατροδικαστική εξέταση της 13χρονης.

Στη Χαλκίδα πάλι, 66χρονη κατήγγειλε πως ο 46χρονος γιος της τη ράπισε και την έσπρωξε μέσα στο σπίτι της, με αποτέλεσμα αυτή να πέσει στο έδαφος και να τραυματιστεί ελαφρά. Παραγγέλθηκε η ιατροδικαστική εξέταση της παθούσης.

Στη Φθιώτιδα μια 26χρονη υπέβαλε μήνυση κατά του πατέρα της, καθώς όπως κατήγγειλε, όταν πήγε στο πατρικό της για να παραλάβει προσωπικά της αντικείμενα, την απείλησε λεκτικά και την εξύβρισε. Η καταγγέλλουσα για την ασφάλειά της, παρέμεινε στο Α.Τ. Αμφίκλειας, και εντός της ημέρας θα μεταφερθεί σε ξενώνα φιλοξενίας γυναικών στη Λαμία.

Αντίστοιχα περιστατικά περί ενδοοικογενειακής βίας έγιναν και στην Πάτρα, Αιτωλοακαρνανία, Ναύπλιο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κρήτη: 44χρονη έπαθε ανακοπή μπροστά στα μάτια του παιδιού της στο κέντρο του Ηρακλείου

Συναγερμός σήμανε στο κέντρο του Ηρακλείου όταν μια 44χρονη γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της στην πλατεία Κορνάρου, με τους διερχόμενους να καλούν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με...

Άστατος ο καιρός μέχρι την Κυριακή του Πάσχα - Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές και καταιγίδες

Με δύο πρόσωπα θα είναι ο καιρός μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι. Στα βόρεια και δυτικά αναμένονται βροχές, ενώ στα νότια ο καιρός θα είναι αίθριος...

Φόρτωση άρθρων...