Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Μπόρες σε πολλές περιοχές της Αττικής – Προβλήματα ηλεκτροδότησης

Μπόρες σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες σε περιοχές της Αττικής, ενώ προκλήθηκαν προβλήματα ηλεκτροδότησης. 

Μπόρες εκδηλώθηκαν στου Παπάγου, στον Χολαργό, την Αγία Παρασκευή, το Χαλάνδρι, τα Πατήσια και στη Μεταμόρφωση, ενώ καταιγίδα ξέσπασε και στα νότια προάστια.

Πληροφορίες αναφέρουν τα πρώτα προβλήματα δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους, καθώς σε αρκετές περιοχές της Αθήνας (κυρίως στα νότια προάστια) ταλαιπωρούνται από διακοπές ρεύματος.

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας

Στην Αττική σήμερα, σημειώθηκαν βροχές και τοπικές καταιγίδες στα κεντρικά δυτικά και βόρεια του νομού. Πάντως, η θερμοκρασία επιμένει στους 26 με 27 βαθμούς. Βελτίωση αναμένεται από τις βραδινές ώρες.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo, αστάθεια θα επικρατήσει στη χώρα για μία ακόμα ημέρα την Τρίτη 30 Μαΐου.

Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε αρκετές περιοχές, φαινόμενα τα οποία τις θερμές ώρες της ημέρας θα είναι τοπικά έντονα. Περισσότερο θα επηρεαστούν ο ηπειρωτικός κορμός της χώρας, το Ιόνιο, οι Κυκλάδες, η Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τις βραδινές ώρα τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια).

Αύριο, Τετάρτη, θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες με συννεφιές, οι οποίες θα πυκνώνουν προς το απόγευμα και θα συνοδεύονται από μπόρες και καταιγίδες, περισσότερες στα ορεινά-ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

Την Πέμπτη, οι μπόρες θα περιοριστούν στα δυτικά και στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη ίσως εκδηλωθούν κάποιες τοπικές λασποβροχές.

Την Παρασκευή, υπάρχουν ενδείξεις για περισσότερα σύννεφα στα δυτικά, κεντρικά και τα νότια τα οποία ίσως δώσουν τοπικές βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης, ωστόσο το σκηνικό του καιρού αναμένεται να βελτιωθεί για να «υποδεχθούμε» το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με καλοκαιρία.

Ο καιρός στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου θα είναι ηλιόλουστος, χωρίς ωστόσο να επικρατούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νατσιός: «Μια Κυβέρνηση που δεν αφουγκράζεται τα θέλω του λαού της είναι καταδικασμένη»

«Είναι απερίγραπτη η διαστρέβλωση της αλήθειας», υποστήριξε στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός. «Αλήθεια είναι η αλήθεια που συμφέρει εσά...

Στίγκας: Υπάρχουν νεκροί που πρέπει να δικαιωθούν – Ναι στην Πρόταση Δυσπιστίας

Οι Σπαρτιάτες θα υπερψηφίσουν την Πρόταση Δυσπιστίας που κατέθεσαν τα κόμματα της Κεντροαριστεράς ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Βασίλης Στίγκας. Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών κατ...

Φόρτωση άρθρων...