Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Μποτιλιάρισμα στην Αθηνών - Κορίνθου: Σε εξέλιξη η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα

Σε εξέλιξη είναι η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα, με την Τροχαία να είναι σε επιφυλακή. Η «μεγάλη έξοδος» των Αθηναίων που πήγαν στην επαρχία για το Πάσχα, έφερε ρεκόρ πενταετίας και ερήμωσε την πρωτεύουσα, για την επιστροφή τους.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται η επιστροφή των εκδρομέων να μοιραστεί λόγω αδειών και του τριημέρου της Πρωτομαγιάς που ακολουθεί. Η αργία μεταφέρθηκε για τη Δευτέρα 2 Μαΐου.

Λίγα λεπτά πριν τις 2 το μεσημέρι είχε παρατηρηθεί αυξημένη κίνηση παρατηρήθηκε στα διόδια Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα. 

Όλη η δύναμη της Τροχαίας Αττικής είναι από το πρωί επί ποδός για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στους δρόμους.

Περισσότερα από 325.000 οχήματα έφυγαν από την Αθήνα. Είναι ενδεικτικό πως προ κορωνοϊού το 2019 είχαν φύγει 217.000 οχήματα. 

Αυτό έχει κάνει την Τροχαία να είναι σε εγρήγορση και να διατηρεί τα έκτακτα μέτρα που είχαν ληφθεί για τις ημέρες των γιορτών, έτσι ώστε να βοηθήσει στην ομαλή επιστροφή των εκδρομέων στην Αθήνα και τα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα.

Τα έκτακτα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ

Ο σχεδιασμός των μέτρων της ΕΛ.ΑΣ σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, περιλαμβάνει ειδικότερα:

  • Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής
  • Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
  • Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.
  • Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, εστιάζοντας την προσοχή στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ.), καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων (χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική συγκέντρωση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.)
  • Κατά τόπο κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στις οποίες θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

Παρουσία τροχονόμων στα διόδια για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
Ενημέρωση των πολιτών, μέσω των Υπηρεσιών Επικοινωνίας, σε κάθε περίπτωση που θα είναι αναγκαία η ευρεία πληροφόρησή τους για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρώτη καταδίκη για την τραγωδία στο Μάτι: Φυλάκιση δύο ετών με αναστολή στον πρώην διοικητή του ΕΣΚΕ

Ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στον πρώην διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ), Ιωάννη Φωστιέρη, για τη φωτιά στ...

Μήνυση στην αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου καταθέτει ο Δασκαλάκης - Την κατηγορεί για ψευδή κατάθεση

Με την εξέταση της Δήμητρας Πισπιρίγκου συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Η Δήμητρα Πισπιρίγκου ξέσπασε σε λυγμούς όταν...

Δημήτρης Καφαντάρης: Όταν συμμετέχουμε στις συνεδριάσεις της Ε.τ.Π. ως «Εθνική Ελλάδος» οι επιτυχίες είναι σημαντικές

Η Τροπολογία η οποία κατατέθηκε από την Ελληνική Αντιπροσωπεία, επί της γνωμοδότησης «Δέσμη μέτρων για τη διεύρυνση 2023 - Δυτικά Βαλκάνια, Τουρκία» σχετικά με τη σύλληψη του εκλεγ...

Φόρτωση άρθρων...