Παρασκευή
26 Δεκεμβρίου 2025

Μπριάμ με κρούστα τυριών

Ελλάδα

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 30+ λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

- 300 γραμμάρια μελιτζάνες φλάσκες σε ροδέλες

- 300 γραμμάρια κολοκύθια σε ροδέλες

- 300 γραμμάρια πατάτες σε ροδέλες

- 150 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα

- 100 γραμμάρια τριμμένο κασέρι

- 6-8 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια

- 1 κουταλάκι σούπας ψιλοκομμένος άνηθος

- 150 γραμμάρια τριμμένη φέτα

- 8 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

- 1 τριμμένο ξερό κρεμμύδι

- 3 μέτριες ντομάτες, καλά τριμμένες (ή 1½ φλιτζάνι Pumaro)

- 1 κύβος λαχανικών (τύπου Knorr), πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σοτάρετε ελαφρά τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πατάτες με 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, με σκεπασμένη κατσαρόλα και όταν μαλακώσουν, τα αποσύρετε. Προσθέτετε έπειτα στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο, δύο κουταλιές νερό, το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τον άνηθο, τις 2 ντομάτες και τα αφήνετε σε μέτρια φωτιά ώσπου να πιουν τα υγρά τους.
  2. Όταν κρυώσει το μείγμα, προσθέτετε στην κατσαρόλα τις μισές ποσότητες από τα τυριά. Ανακατεύετε και αδειάζετε το μείγμα σε πυρέξ.

Σκεπάζετε με τις φέτες μελιτζάνας, τα κολοκύθια και τις πατάτες, περιχύνετε με την υπόλοιπη τριμμένη τομάτα, τρίβετε τον κύβο λαχανικών και καλύπτετε με τα υπόλοιπα τυριά. Ψήνετε το μπριάμ για 20 λεπτά στους 220 βαθμούς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αγροτικά μπλόκα: Τα σχέδια ενόψει της Πρωτοχρονιάς – Προς νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

«Θα είμαστε εδώ και μετά τις γιορτές» είναι το μήνυμα που στέλνουν προς την κυβέρνηση οι αγρότες, απαιτώντας άμεσες και ουσιαστικές απαντήσεις στα ζητήματα που, όπως τονίζουν, αφορ...

Φόρτωση άρθρων...