Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Νάξος: Πέθανε ηλικιωμένος και βρήκαν στο σπίτι του δεκάδες αρχαιότητες (εικόνες)

Δεκάδες αρχαιότητες βρέθηκαν στο σπίτι ηλικιωμένου που έφυγε από τη ζωή στη Νάξο. Με εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου, το αστυνομικό τμήμα του νησιού ερευνά πώς βρέθηκαν δεκάδες αρχαιότητες στο σπίτι ενός Γερμανού καλλιτέχνη.

Ο 84χρονος κατοικούσε μόνιμα στο νησί τα τελευταία χρόνια και πέθανε στις 3 Δεκεμβρίου. Οι γείτονες του Klaus Pfeiffer είχαν ανησυχήσει επειδή δεν απαντούσε στις κλήσεις τους ούτε άνοιγε την πόρτα του και ειδοποίησαν τον εισαγγελέα, ο οποίος έδωσε εντολή στους αστυνομικούς να ανοίξουν με τη βοήθεια κλειδαρά. 
Όταν έγινε αυτό, ο 84χρονος Γερμανός βρέθηκε νεκρός χωρίς να υπάρχουν ίχνη εγκληματικής ενέργειας ή αυτοχειρίας.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί βρήκαν στο σπίτι 48 μαρμάρινα, πήλινα και χάλκινα αντικείμενα και 215 νομίσματα, τα οποία εξετάστηκαν από αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων που γνωμάτευσε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου. Όλα κατασχέθηκαν για να χρονολογηθούν, να αξιολογηθούν και να εκτιμηθεί η ακριβής προέλευσή τους.

Το σπίτι του Γερμανού στο Κάστρο της Χώρας σφραγίστηκε και φυλάσσεται από αστυνομικούς, καθώς μέσα υπάρχουν και γλυπτά -κυρίως- έργα του Klaus Pfeiffer, σύμφωνα με το naxostimes.gr.

Η τύχη των έργων θα κριθεί όταν ανοιχτεί η διαθήκη που άφησε ο Γερμανός καλλιτέχνης, πράγμα που θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Νάξος: Πέθανε ηλικιωμένος και βρήκαν στο σπίτι του δεκάδες αρχαιότητες
Νάξος: Πέθανε ηλικιωμένος και βρήκαν στο σπίτι του δεκάδες αρχαιότητες
Νάξος: Πέθανε ηλικιωμένος και βρήκαν στο σπίτι του δεκάδες αρχαιότητες

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πάτρα: Συνελήφθησαν 25 άτομα για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε αστικά λεωφορεία

Σε 25 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία στην Πάτρα, έπειτα από τις φθορές σε αστικά λεωφορεία και την επίθεση εναντίον αστυνομικών στο κέντρο της πόλης. Ομάδα νεαρών βγήκε έξω από...

Φόρτωση άρθρων...