Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Ναυάγια σε Κύθηρα και Λέσβο: Συνεχίζεται το θρίλερ για τους αγνοουμένους

Ελλάδα

Συνεχίζεται το θρίλερ σε Λέσβο και Κύθηρα με τους αγνοούμενους μετανάστες μετά τα ναυάγια σκαφών.

Επτά άψυχα σώματα πλέουν ακόμα στο σημείο του ναυαγίου στα Κύθηρα, όμως οι δυνατοί άνεμοι εντάσεως 7 μποφόρ δεν επέτρεψαν στο πλοίο ανοιχτής θαλάσσης – στο οποίο βρίσκονται βατραχάνθρωποι του Λιμενικού – να προσεγγίσει στη βραχώδη ακτή καθώς κάτι τέτοιο κρίθηκε επικίνδυνο σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ.

Από το πρωί βρίσκονται στο νησί συγγενείς αγνοουμένων που έχουν φτάσει από διάφορα σημεία της Ευρώπης μόλις ενημερώθηκαν για το ναυάγιο. 

Ενδεχομένως αργότερα όταν πέσουν οι άνεμοι το πλοίο να καταφέρει να προσεγγίσει τη χαράδρα, να αποβιβαστούν με βοήθεια φουσκωτού οι βατραχάνθωποι και να προσεγγίσουν το σημείο όπου βρίσκονται τα άψυχα σώματα των μεταναστών. 

Υπάρχουν επτά πτώματα ενώ αγνοούνται τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι.

Με τη Λέσβο, σύγχυση έχει προκληθεί για τον αριθμό των επιβαινόντων πάνω στην πλαστική βάρκα, η οποία ξεκίνησε από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ1, υπάρχει μία πληροφορία που προκύπτει από τις καταθέσεις των διασωθέντων.

Φέρεται να είπε ότι Τούρκοι διακινητές τους είπαν ότι «θα φύγετε τώρα γιατί είναι η κατάλληλη περίοδος διότι μπορεί οι καιρικές συνθήκες να είναι άσχημες, αλλά θα φτάσετε χωρίς κανένα εμπόδιο. Δηλαδή δεν θα βρείτε τα ελληνικά σκάφη να σας εμποδίσουν στον δρόμο σας».

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι μέσα στη βάρκα επέβαιναν 53 άτομα, κάποιοι άλλοι 46.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...