Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ναυάγιο στη Λέσβο: Η στιγμή που το φορτηγό πλοίο βυθίζεται

Ελλάδα

Συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που το εμπορικό πλοίο «Raptor» βυθίζεται στα ανοιχτά της Λέσβου δημοσίευσε τουρκική ιστοσελίδα.

Το φορτηγό πλοίο φαίνεται στο βίντεο να παλεύει να μείνει στην επιφάνεια, τη στιγμή που η πρύμνη του έχει ήδη βυθιστεί ενώ παράλληλα έχει εκπέμψει «MAYDAY». 

Τα κύματα καλύπτουν το πλοίο, το οποίο τελικά βυθίστηκε. 

Το «Raptor» είχε σαλπάρει από το λιμάνι Al Dekheila της Αιγύπτου με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Το φορτηγό πλοίο μετέφερε αλάτι, ενώ είχε κατασκευαστεί το 1984, ενώ είχε μήκος 106 μέτρα.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο: 

Αναγνωρίστηκε η σορός

Αναγνωρίστηκε η σορός που βρέθηκε έπειτα από το ναυάγιο του φορτηγού πλοίου χθες το πρωί στα ανοικτά της Λέσβου με σημαία από τις νήσους Κομόρες. Πρόκειται για έναν Αιγύπτιο ναύτη που έχασε τη ζωή του μετά τη βύθιση του εμπορικού πλοίου, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η σορός του είχε εντοπιστεί χθες το βράδυ και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης για αναγνώριση. Νωρίτερα σώος είχε βρεθεί από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού ένας συμπατριώτης του ο οποίος διασώθηκε κρατώντας ένα βαρέλι.

Την ίδια ώρα, με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δώδεκα αγνοούμενων, μελών του πληρώματος, του φορτηγού πλοίου «RAPTOR», που βυθίστηκε το πρωί της Κυριακής.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σε λίγες μέρες οποιοδήποτε πιστοποιητικό θα εκδίδεται με φωνητική εντολή - Ο ψηφιακός βοηθός αναβαθμίζεται

Για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δημοσίου, αλλά και για την νέα εφαρμογή «MyCoast», μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν άμεσα καταγγελίες για υπέρβαση των παραχωρή...

Το ξέσπασμα συγγενών μετά την απόφαση για την τραγωδία στο Μάτι: Φώναζαν, πέταξαν καρέκλες (Videos&Photos)

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας στο Μάτι έπειτα από την απόφαση του δικαστηρίου. Στο άκουσμα των ποινών για τους έξι που κρίθηκαν ένοχοι για την ...

Φόρτωση άρθρων...