Παρασκευή
10 Μαΐου 2024

Ναυάγιο στην Πύλο: Άκαρπες οι ολονύκτιες έρευνες - Μαρτυρίες για 100 παιδιά στα αμπάρια

Ελλάδα

Με δύο πλωτά του λιμενικού, ένα C-130 που έριχνε φωτοβολίδες και έξι παραπλέοντα πλοία συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων από το ναυάγιο στα διεθνή ύδατα 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου. Οι έρευνες ήταν άκαρπες. Από το πρωί συνεχίζονται με μεγαλύτερη ένταση αφού έχει στηθεί στην Καλαμάτα ολόκληρο επιχειρησιακό κέντρο.

Ο αριθμός των διασωθέντων παραμένει 104 ενώ 79 οι σοροί που έχουν ανασυρθεί. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη στις έρευνες από χθες τα μεσημέρι προβληματίζει τις Αρχές. Ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων θα είναι δύσκολο να προσδιοριστεί με ακρίβεια ακόμη και μετά τη λήψη καταθέσεων από τους διασωθέντες.

nauagio_pylos

Σύμφωνα με την εμπειρία των Λιμενικών τα σιδερένια αυτά αλιευτικά τα τελευταία 2-3 χρόνια μεταφέρουν μετανάστες από το Τομπρούκ της Λιβύης στην Ιταλία και ο αριθμός ανά ταξίδι κυμαίνεται από 300 έως 500 άτομα. Οι μετανάστες προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, τη Συρία και την Παλαιστίνη.

Το τραγικό είναι ότι σύμφωνα με μαρτυρίες στο αμπάρι του σιδερένιου αλιευτικού βρίσκονταν τα γυναικόπαιδα για να είναι προστατευμένα και σε συνδυασμό με την γρήγορη ανατροπή του σκάφους λόγω μετατόπισης βάρους και τα αρνητικά έως τώρα αποτελέσματα των ερευνών για εντοπισμό αγνοουμένων, η κατάσταση που πάει να διαμορφωθεί είναι εφιαλτική. Έως τώρα δεν έχει διασωθεί γυναίκα ή παιδί ούτε έχει ανασυρθεί σορός που ανήκει σε γυναίκα ή παιδί. Ανάμεσά τους, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν και οκτώ έγκυες.

Η μαρτυρία για τα 100 παιδιά στα αμπάρια

Συγκλονιστικές είναι την ίδια ώρα οι μαρτυρίες διασωθέντων που είπαν σε γιατρούς του νοσοκομείου της Καλαμάτας ότι στα αμπάρια του σκάφους το οποίο βυθίστηκε στο πιο βαθύ σημείο της Μεσογείου, περί τα 5.000 μέτρα, βρίσκονταν περίπου 100 παιδιά.

«Συγκινήθηκα όταν έδωσα το κινητό μου τηλέφωνο για να μιλήσουν με την οικογένειά τους στην Αίγυπτο», είπε αρχικά ο γιατρός και στη συνέχεια για την πιθανότητα να υπήρχαν παιδιά και γυναίκες στο αμπάρι είπε: «Ρώτησα έναν ασθενή και μίλησε για έναν μεγάλο αριθμό παιδιών, περίπου 100».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νότια προάστια: Πρόστιμο – μαμούθ 21.140 ευρώ σε μοτοσυκλετιστή που πέρασε 12 φανάρια με «κόκκινο»

Κάθε ρεκόρ παραβατικότητας «έσπασε» μοτοσυκλετιστής, ο οποίος παραβίασε 12 φορές τον ερυθρό σηματοδότη, έκανε επικίνδυνους ελιγμούς και ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα προκειμένου να ...

Δολοφονία στον Βύρωνα: «Καταφύγιο» στο Ντουμπάι είχε βρει το 32χρονο θύμα - Πού στρέφονται οι έρευνες της Αστυνομίας

Στο Ντουμπάι είχε βρει καταφύγιο ο 32χρονος, αλβανικής καταγωγής, που την Πέμπτη έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς, μέσα στο αυτοκίνητό του, μπροστά στα μάτια της 37χρονης συντρόφου τ...

Επιστολική ψήφος-Ευρωεκλογές: Τι πρέπει να κάνουν οι ψηφοφόροι μόλις παραλάβουν τον φάκελο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η αποστολή των ειδικών φακέλων προς τους ψηφοφόρους που έκαναν εγγραφή στην πλατφόρμα για να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. ...

Φόρτωση άρθρων...