Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Ναυάγιο στην Πύλο: Νέα φωτογραφία-ντοκουμέντο του πλοίου λίγο πριν την τραγωδία

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση αγνοουμένων στη θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου.

Nέα φωτογραφία από το γεμάτο μετανάστες αλιευτικό σκάφος, πριν το ναυάγιο σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση αγνοουμένων στη θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου.

Ο αριθμός των διασωθέντων παραμένει 104, ενώ 78 είναι οι σοροί που έχουν ανασυρθεί από τη θάλασσα.

Την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους, με τον φόβο για αύξηση των νεκρών πέραν των 78 που είναι έως τώρα, να είναι μεγάλος, συγγενείς μεταναστών που ταξίδευαν με το μοιραίο αλιευτικό σκάφος έχουν φτάσει στο λιμάνι της Καλαμάτας και στο νοσοκομείο, αναζητώντας τους δικούς τους ανθρώπους.

Σύμφωνα με νέα ενημέρωση από το Λιμενικό, στην περιοχή επιχειρούν ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού, μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, εννέα παραπλέοντα πλοία, ενώ από αέρος επιχειρούν ένα ελικόπτερο του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού αναφέρει: 

«Αναφορικά με την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών που βρίσκεται σε εξέλιξη, σε διεθνή ύδατα στη θαλάσσια περιοχή 47 ν.μ. νοτιοδυτικά Πύλου, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., γνωρίζεται ότι στην περιοχή επιχειρούν ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μία (01) φρεγάτα Π.Ν., εννέα (09) παραπλέοντα πλοία, ενώ από αέρος επιχειρούν ένα (01) ελικόπτερο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. και ένα (01) ελικόπτερο Π.Α. και ένα (01) ελικόπτερο Π.Ν.

Επίσης, γνωρίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 104 αλλοδαποί και έχουν ανασυρθεί 78 σοροί».

Δείτε φωτογραφία από τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης:

Ναυάγιο στην Πύλο: Νέα φωτογραφία-ντοκουμέντο του πλοίου λίγο πριν την τραγωδία

Στην Αθήνα οι 78 σοροί

Σήμερα, μεταφέρθηκαν στην Αθήνα οι 78 σοροί των μεταναστών, που έχασαν τη ζωη τους στο ναυάγιο. Τα θύματα της τραγωδίας μεταφέρθηκαν με φορτηγό ψυγείο σε ειδικό χώρο στο Σχιστό Κορυδαλλού, προκειμένου να αρχίσουν οι νεκροτομές για να διευκρινιστούν τα αίτια θανάτου.

Οι έρευνες θα γίνουν από τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες Αθηνών και Πειραιά, καθώς δεν υπάρχει η σχετική υποδομή στην Καλαμάτα.

Στην Μαλακάσα θα μεταφερθούν οι διασωθέντες

H μεταφορά των 104 διασωθέντων από το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου στην Μαλακάσα θα γίνει σήμερα το απόγευμα ή αύριο το πρωί αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες από τις λιμενικές Αρχές στην Καλαμάτα, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Η μεταφορά θα γίνει με ευθύνη του υπουργείου με μισθωμένα λεωφορεία. Στην Μαλακάσα έχουν γίνει ήδη οι προετοιμασίες για την υποδοχή τους από χθες καθώς είχε επιλέγει αυτή η δομή ευθύς εξαρχής.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο Ηράκλειο επειδή ζευγάρι… τσακώθηκε με επιβάτες (βίντεο)

Μια πτήση της easyJet άλλαξε την πορεία της και έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Ηράκλειο εξαιτίας της ενοχλητικής και θορυβώδους συμπεριφοράς ενός ζευγαριού. Πιο συγκεκριμένα τ...

Φόρτωση άρθρων...