Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Ναυάγιο στην Πύλο: Προσωρινά κρατούμενοι οι εννέα συλληφθέντες ως διακινητές

Εντοπίστηκε μία ακόμη σορός. Ο αριθμός των νεκρών του πολύνεκρου ναυαγίου ανέρχεται πλέον σε 82.

Προσωρινά κρατούμενοι θα παραμείνουν οι εννέα Αιγύπτιοι συλληφθέντες ως διακινητές στο πολύνεκρο ναυάγιο που έγινε ανοιχτά της Πύλου, έπειτα από την πολύωρη ανακριτική διαδικασία.

Όλοι οι συλληφθέντες δηλώνουν αθώοι, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Ωστόσο, ένας εξ αυτών φέρεται να «δείχνει» τέσσερις συγκατηγορούμενούς του ως διακινητές.

Στις απολογίες τους, οι εννέα συλληφθέντες δήλωσαν αθώοι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αιγύπτιοι υποστήριξαν ότι και οι ίδιοι πλήρωσαν υπέρογκα ποσά, για να μπουν στο αλιευτικό, και κατονόμασαν ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, ομοεθνή τους.

Ένας από τους φερόμενους ως διακινητές υποστήριξε: «Είμαι αθώος, με κατηγορούν επειδή γνώριζα τον καπετάνιο».

Ένας άλλος είπε ότι προσπαθούσε να βάλει τάξη στο κατάστρωμα, γιατί ήταν πολλά άτομα και γίνονταν φασαρίες. «Δεν είμαι μέλος κυκλώματος. Ό,τι έκανα το έκανα μόνος μου, προκειμένου να βοηθήσω να έχουμε ένα ήρεμο ταξίδι» φέρεται να ισχυρίστηκε.

Οι συλλήψεις των εννέα, που αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της παράνομης εισόδου στη χώρα, της παράνομης διακίνησης αλλοδαπών, της πρόκλησης ναυαγίου, της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της έκθεσης ζωής σε κίνδυνο, προέκυψαν από μαρτυρίες επιζώντων τις προηγούμενες ημέρες, που τους «έδειχναν» ως εμπλεκόμενους στο κύκλωμα διακίνησης.

Οι μαρτυρίες έκαναν λόγο για άτομα που τους έδιναν νερό ή τρόφιμα τα πρώτα εικοσιτετράωρα του ταξιδιού, με προορισμό την Ιταλία.

Εντοπίστηκε μία ακόμη σορός 

Στο μεταξύ, μία ακόμη σορός εντοπίστηκε νωρίτερα σήμερα στη θάλασσα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών του ναυαγίου στους 82.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επτά συλλήψεις το βράδυ της Ανάστασης για κατασκευή και κατοχή εμπρηστικών και εκρηκτικών υλών

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής προχώρησαν το βράδυ της Ανάστασης στη σύλληψη επτά ατόμων καθώς κατά την διάρκεια ελέγχων βρέθηκαν στην κατοχή τους πλήθος εκρηκτικών κ...

Φόρτωση άρθρων...