Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Ναυάγιο στην Πύλο: Στον ανακριτή οι εννιά συλληφθέντες διακινητές

Οι Αιγύπτιοι κατηγορούμενοι αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν.

Ελλάδα

Στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας έφτασαν πριν λίγα λεπτά οι εννιά Αιγύπτιοι που φέρονται ως οι διακινητές στο πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, όπου έχασαν τη ζωή τους 78 μετανάστες και εκατοντάδες είναι αγνοούμενοι.

Οι εννιά διακινητές θα προσέρχονται ένας - ένας ενώπιον του ανακριτή από τις 11:00. Βαρύνονται με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης που αφορά παράνομη διακίνηση παράτυπων μεταναστών, πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια και έκθεση ζωής σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατά την άφιξη των διακινητών, στον χώρο γύρω από το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας, βρίσκονταν συγγενείς ανθρώπων που αγνοούνται από το ναυάγιο και φώναζαν τα ονόματά τους, υπενθυμίζοντας στους διακινητές τις ψυχές που έχουν στις «πλάτες» τους.

Αργά χθες το απόγευμα ολοκληρώθηκαν οι πολύωρες καταθέσεις που έδωσαν οι εννιά διασωθέντες που ήρθαν από τη Μαλακάσα.

Πρόκειται για μάρτυρες - κλειδιά και είχε ζητηθεί να δώσουν συμπληρωματική κατάθεση.

Οι συλληφθέντες αρνούνται την εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Είναι πολύ πιθανό σήμερα κάποιοι συνήγοροι υπεράσπισης να ζητήσουν νέα προθεσμία από την ανακρίτρια, καθώς δεν έχουν λάβει γνώση για το σύνολο της δικογραφίας, έπειτα και τις νέες καταθέσεις.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν στην Αθήνα την Κυριακή λόγω της διεξαγωγής του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ την Κυριακή, λόγω της διεξαγωγής του ποδηλατικού αγώνα με την επωνυμία «Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024», ανακοίνωσε η Ελληνική Αστ...

Ξεπέρασε τους 37 βαθμούς η θερμοκρασία στην Κρήτη – Οι οκτώ περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες

Καλοκαιρινό ήταν σήμερα το σκηνικό του καιρού στην Κρήτη, όπου η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 37 βαθμούς Κελσίου. Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που καταγράφηκαν στην Κρήτη έρχονται ω...

Φόρτωση άρθρων...