Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Ναυάγιο στην Πύλο: Τα πρώτα πλάνα από το σημείο των ερευνών για αγνοούμενους

Ελλάδα

Τα πρώτα πλάνα από το σημείο των ερευνών για τον εντοπισμό και την διάσωση αγνοούμενων μεταναστών, έπειτα από το ναυάγιο του αλιευτικού σκάφους ανοιχτά της Πύλου βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Τα πλάνα που δημοσιεύει το BBC, τραβήχτηκαν από άνθρωπο που επέβαινε στο κρουαζιερόπλοιο «Celebrity Beyond», το οποίο έτυχε να περνά από την περιοχή των ερευνών, την Τετάρτη.

Στις εικόνες διακρίνονται παραπλέοντα σκάφη, μία φρεγάτα και ένα ελικόπτερο που πετάει πάνω από την θαλάσσια περιοχή όπου βυθίστηκε το σκάφος, παρασύροντας στον θάνατο εκατοντάδες μετανάστες, μεταξύ των οποίων και γυναικόπαιδα που ήταν κλεισμένα στο αμπάρι του σκάφους, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων.

Δείτε τα πλάνα:

Σβήνουν οι ελπίδες για τους επιζώντες

Οι ελπίδες για επιζώντες σβήνουν καθώς, τις τελευταίες 24 ώρες δεν έχει βρεθεί ούτε ένας. Παράλληλα, ο αριθμός των αγνοουμένων παραμένει ακόμα άγνωστος, με μαρτυρίες επιζώντων να κάνουν λόγο για 500 έως 700 άτομα μέσα στο σκάφος που βυθίστηκε. Ο επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για 78 νεκρούς έως τώρα, ενώ οι διασωθέντες είναι 104.

Όπως έχει γίνει γνωστό, εννέα αλλοδαποί αιγυπτιακής υπηκοότητας έχουν συλληφθεί ως διακινητές. Οι συλληφθέντες φέρονται να αποτελούσαν πλήρωμα του πλοίου και είχαν διακριτούς ρόλους στη μεταφορά των υπολοίπων. Και οι εννέα ζήτησαν προθεσμία, προκειμένου να απολογηθούν την Δευτέρα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...