Τετάρτη
08 Μαΐου 2024

«Νέα γενιά» τρομοκρατών βλέπει η Αντιτρομοκρατική για τις βόμβες σε Σταδίου και Γουδή

Ελλάδα

Νέα γενιά τρομοκρατών «βλέπει» η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία πίσω από τις τελευταίες επιθέσεις. Η Αντιτρομοκρατική συνεχίζει τις έρευνες για τα χτυπήματα στην έδρα των ΜΑΤ στο Γουδή αλλά και το τελευταίο στη Σταδίου έξω από το υπουργείο Εργασίας. Οι δύο επιθέσεις διαφέρουν αλλά ταυτόχρονα έχουν και κοινά στοιχεία.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής ακολουθούν την θεωρία των «συγκοινωνούντων δοχείων» στην τρομοκρατία για να μπορέσουν να φτάσουν στα ίχνη των ατόμων από το αντάρτικο πόλεως που βρίσκονται πίσω από την επανεμφάνιση της εγχώριας τρομοκρατίας, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Το αποτύπωμα παραμένει «ορφανό» αφού δεν ταυτοποιήθηκε σε καμία βάση δεδομένων. Αυτό αποδεικνύει ότι ο βομβιστής δεν είναι σεσημασμένος και δεν έχει συλληφθεί ποτέ για κάτι στο παρελθόν. Γεγονός που κατά τους αξιωματικούς της Aντιτρομοκρατικής παραπέμπει σε νέα άτομα που έχουν στρατολογηθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων 5 ετών που η εγχώρια τρομοκρατία είχε σιγήσει. 

Σημαντικό ρόλο παίζει η ανάλυση των προφίλ παλαιών της τρομοκρατίας, ως «καθοδηγητών» που ενδεχομένως προχώρησαν στην στρατολόγηση και στην εκπαίδευση της «νέα γενιάς» για να συνεχίσει εκείνη την δράση οργανώσεων που ανέστειλαν την τελευταία πενταετία την δράση τους, όπως ήταν η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», με νέες «ετικέτες» και νέες οργανώσεις.

Την ευθύνη για την απόπειρα στο Γουδή είχε αναλάβει η πρωτοεμφανιζόμενη «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη».

Αντίστοιχα για την πρόσφατη βομβιστική επίθεση στο Υπουργείο Εργασίας την ευθύνη ανέλαβε η επίσης πρωτοεμφανιζόμενη «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα», η οποία όμως ακόμη δεν έχει προχωρήσει στην δημοσιοποίηση κειμένου με τις θέσεις της κάτι που επιτείνει τον φόβο των Αρχών για ενδεχόμενο νέο χτύπημα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αργυρούπολη: Μπουκάλια με βενζίνη και γκαζάκια σε προαύλιο σχολείου – Νέες συλλήψεις για κροτίδες και βεγγαλικά

Σε νέες συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία για κατοχή εμπρηστικών υλών, παράνομων κροτίδων και βεγγαλικών σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Ακόμα, εντοπίστηκαν εμπρηστικές ύλες κρ...

Ηράκλειο: 39χρονος βρήκε σφαίρα στην αυλή του

Μία σφαίρα βρήκε στην αυλή του σπιτιού του ένας 39χρονος άντρας στην περιοχή των Μαλάδων, στο Ηράκλειο. Έντρομος ειδοποίησε την αστυνομία, αφού συνειδητοποίησε ότι κάποιοι πυροβ...

Φόρτωση άρθρων...