Κυριακή
26 Μαρτίου 2023

Νεκρή 78χρονη από τον ιό της γρίπης

Ελλάδα

Μια 78χρονη γυναίκα είναι ο πρώτος άνθρωπος στην Ελλάδα που χάνει τη ζωή του από τον ιό της γρίπης φέτος. Μέχρι τώρα είχε καταγραφεί μόνο άλλος ένας ασθενής από γρίπη που μπήκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας, σύμφωνα με πληροφορίες,.

Το απόγευμα της Πέμπτης, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) έδωσε στη δημοσιότητα τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα μας, για την εβδομάδα 14 με 20 Νοεμβρίου 2022.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία αυτά, το συγκεκριμένο διάστημα οι επισκέψεις σε ιατρό για γριπώδη συνδρομή παρουσιάζουν αύξηση 29% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Επίσης, αυτό το διάστημα  στα δύο Εθνικά Εργαστήρια Αναφοράς Γρίπης (Τμήμα Ιολογίας, Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, και Β’ Εργαστήριο Μικροβιολογίας, Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ.), ελέγχθηκαν για ιούς γρίπης συνολικά 44 κλινικά δείγματα και συγκεκριμένα 7 από νοσοκομεία και 37 από το Σύστημα Παρατηρητών Νοσηρότητας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Sentinel).

Τα εφτά (15,9%) εξ ́ αυτών ήταν θετικά για ιούς γρίπης τύπου Α και όλα ανήκαν στον υπότυπο Α(Η3Ν2).

Οι ηλικιακή ομάδα με τη μεγαλύτερη αύξηση είναι τα βρέφη και τα παιδιά από 0 έως 14 ετών.

Ακόμα, μέσα σε έξι εβδομάδες καταγράφηκαν δύο σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας εκ των οποίων το ένα απεβίωσε.

Πρόκειται για έναν 82χρονο άνδρα και μία 78χρονη γυναίκα η οποία τελικά άφησε την τελευταία πνοή της. Και οι δύο ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας τονίζει τη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως τον καλύτερο τρόπο προφύλαξης από τη γρίπη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στην Άνω Πόλη - Δύο γυναίκες στο νοσοκομείο

Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα σε διαμέρισμα τετάρτου ορόφου πολυκατοικίας στην Άνω Πόλη, στη Θεσσαλονίκη. Η φωτιά εκδηλώθηκε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες στο διαμέρισμα π...

Ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα – Η συμβολή της ΕΕ και οι ηλεκτρικές διασυνδέσεις

Γεωπολιτικά, οικονομικά και ενεργειακά οφέλη για τη χώρα μας επιφέρει η υλοποίηση των προτάσεων για αναβάθμιση των διευρωπαϊκών ενεργειακών δικτύων που κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκ...

Φόρτωση άρθρων...