Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έδωσε εντολή για εκκλησιαστικές ανακρίσεις για τις αθλιότητες του Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου

Ελλάδα

Τη διενέργεια εκκλησιαστικών ανακρίσεων για τη διερεύνηση του περιστατικού που αφορά στον Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι. Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, π. Σεραφείμ Δημητρίου, έδωσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Σε μια πρωτοφανή κίνηση που ξεπερνά τις ακρότητες ακόμη και των πλέον σκοταδιστικών κύκλων της ελληνικής εκκλησίας ο αρχιμανδρίτης Ηλιούπολης Αγίας Μαρίνας Σεραφείμ, στοχοποίησε στα social media τον βουλευτή ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Παύλο Χρηστίδη, με αφορμή την στάση του για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. 

 Με ανάρτησή του χαρακτήρισε τον Παύλο Χρηστίδη “απάνθρωπο” και προκάλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, την αντίδραση του κόμματος.

«Η πρωτοφανής στοχοποίηση της οικογένειας μου, συνοδεία μάλιστα φωτογραφίας απο το μαιευτήριο, είναι ένα όριο που ξεπερνά κατά πολύ τα ανεκτά όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης» τονίζει μεταξύ άλλων ο βουλευτής νότιου τομέα του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ  Παύλος Χρηστίδης απαντώντας στην επίθεση που δέχθηκε. 

Ακόμη εξηγεί ότι το περιστατικό που περιέγραψε ο αρχιμανδρίτης ήταν στη φαντασία του καθώς όπως υποστηρίζει ο κ. Χρηστίδης «απο την εκδήλωση για την κοπή της πίτας των Αρκάδων αποχώρησα, για να πάω σε άλλη κοινωνική υποχρέωση, δεν με πλησίασε ποτέ κανένας ιερέας, να μου πει το οτιδήποτε και το κλίμα με τους πάντα φιλόξενους Αρκάδες ήταν κάτι παραπάνω απο εξαιρετικό, κάτι που μπορούν να επιβεβαιώσουν εκατοντάδες που ήταν παρόντες».

christidis

Ακόμη υποστηρίζει πως «στο αξιακό μου σύστημα δεν χωρούν αποκλεισμοί, ούτε εκείνων που πρέπει να αναγνωριστούν από την Πολιτεία τα δικαιώματα τους, ούτε εκείνων που θέλουν να συμμετέχουν στην Εκκλησία μας, που σε κάθε περίπτωση είναι πυλώνας της κοινωνικής ιστορίας και συνοχής στη χώρα. Για αυτό και θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και την παράταξη για την ανακοίνωση, απέναντι στην αδιανόητη επίθεση που εξαπέλυσε ο Αρχιμανδρίτης στην οικογένεια μου».

«Παράλληλα, εύχομαι να είμαι το μοναδικό θύμα - εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου απέναντι σε τέτοιες μισαλλόδοξες συμπεριφορές.
Τέλος, η Νάντια και εγώ νιώθουμε την ανάγκη, να σας ευχαριστήσουμε για όλη την έμπρακτη στήριξη προς τα πρόσωπα μας και την οικογένεια μας», καταλήγει ο κ. Χρηστίδης.

Το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Σε ένα παραλήρημα μίσους ο αρχιμανδρίτης του Ι. Ν. Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης, Σεραφείμ, καταφέρεται εναντίον του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παύλου Χρηστίδη, στοχοποιώντας ακόμα και την οικογένειά του με φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η θεσμοθέτηση της ισότητας στον πολιτικό γάμο και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χωρίς εξαιρέσεις αποτελεί υποχρέωση κάθε ευνομούμενης Πολιτείας.

Τέτοιες μεμονωμένες συμπεριφορές δεν συνάδουν με την πνευματικότητα αλλά και το έργο, που επιτελεί στην ελληνική κοινωνία η Εκκλησία».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη Παρασκευή: Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα εμπορικά καταστήματα, σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές

Το μεσημέρι θα ανοίξουν σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, εμπορικά καταστήματα, σούπερ μάρκετ και εμπορικά κέντρα ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές. Συγκεκριμένα: - τα ε...

Φόρτωση άρθρων...