Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Για ληστείες, κλοπές και ναρκωτικά κατηγορούνται οι οκτώ που έχουν συλληφθεί από την Αντιτρομοκρατική

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε περιοχές της Αθήνας καθώς και σε δύο σωφρονιστικά καταστήματα της επαρχίας. Η Αντιτρομοκρατική έχει προχωρήσει σε οκτώ συλλήψεις, ενώ οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ).

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, οι συλληφθέντες φέρονται να έχουν σχέση ή να εξετάζεται η εμπλοκή τους σε τρεις επιθέσεις με εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Οι περισσότεροι συλληφθέντες είναι σεσημασμένοι για ληστείες, κλοπές και ναρκωτικά. Συνδετικός κρίκος φέρεται να είναι ένας 36χρονος συλληφθείς για ληστείες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εντολές δίνονταν μέσα από τις φυλακές, ενώ μεταξύ των συλληφθέντων φέρεται να βρίσκεται και πρόσωπο που έχει ποινική εμπλοκή σε ληστείες ενώ έχει κατηγορηθεί και για σχέσεις με τρομοκρατία. 

Η πρώτη από τις τρεις επιθέσεις για τις οποίες εξετάζεται η εμπλοκή των συλληφθέντων είναι η βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στις 25 Ιανουαρίου σε τράπεζα στα Πετράλωνα. Τότε ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε εκραγεί λίγα λεπτά μετά τις 3:00 τα ξημερώματα, ενώ από την πυροδότηση της βόμβα είχαν προκληθεί υλικές ζημιές σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, αλλά και κρατήρας.

Η δεύτερη υπόθεση για την οποία εξετάζεται η εμπλοκή τους αφορά στην έκρηξη χειροβομβίδας σε αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου που είχε γίνει στις αρχές του Ιουλίου 2023.

Την ώρα της έκρηξης το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο σε ανοιχτό χώρο στάθμευσης στο Χαϊδάρι. Τότε οι δράστες πιθανότατα άφησαν απασφαλισμένη τη χειροβομβίδα στο παρμπρίζ του μαύρου τζιπ του σωφρονιστικού και εξαφανίστηκαν, ενώ αμέσως μετά σημειώθηκε η έκρηξη. Ο σωφρονιστικός υπάλληλος που έγινε στόχος υπηρετεί στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού.

Ακόμα, πιθανή θεωρείται η εμπλοκή των ατόμων και σε επίθεση που είχε γίνει στα μέσα του Νοεμβρίου 2023 στην είσοδο τεχνικής εταιρείας στην Κηφισιά. Εκείνο το πρωινό ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης είχε καλέσει στο κέντρο της Άμεσης Δράσης, και είχε δηλώσει ότι άκουσε μια δυνατή έκρηξη. Αργότερα διαπίστωσε φθορές στην τοιχοποιία και εσωτερικά στην γκαραζόπορτα.

Δίπλα στο μοτέρ της γκαραζόπορτας βρέθηκε μικρός κρατήρας καθώς και διασκορπισμένα καλώδια. Από την Αστυνομία είχε διαπιστωθεί πως η έκρηξη οφειλόταν σε εκρηκτική ύλη που είχε τοποθετηθεί από την μέσα πλευρά στο μοτέρ του γκαράζ.

Την ευθύνη για τα χτυπήματα αυτά είχε αναλάβει η οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης».

Παράλληλα, εξετάζεται αν οι συλληφθέντες σχετίζονται με το δέμα-βόμβα στο Δικαστικό Μέγαρο στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αθήνα - Από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών

Πολλοί πολίτες επέλεξαν να περάσουν τις γιορτινές ημέρες του Πάσχα εκτός Αθήνας. Μία από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών είναι η φετινή για το Πάσχα. Από το πρωί της...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Σάββατο 4 Μαΐου, γιορτάζουν οι: Πελαγία, Πελαγούλα, Πελαγίνα, Πελαγίτσα, Πελαγιώ, Πελαγής, Πελάγιος Ιλάριος Μελής, Μέλος, Μέλιος, Μέλας, Μέλια, Μελίτσα

Φόρτωση άρθρων...