Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Ο Φλαμπουράρης τα δάνεια κι ο Δραγασάκης την Τράπεζα της Ελλάδος!

Ελλάδα

Κι έπειτα σάλπισε ο τρίτος άγγελος. Κι ο άρχοντας Φλαμπουράρης ανέλαβε να εποπτεύει τις συναλλαγές των ανθρώπων. Τότε κακό μεγάλο έγινε.

Κουρεύτηκαν τα δάνεια όσων συμφωνούσαν μαζί του ότι τα δάνεια είναι «αέρας» και κλήθηκαν να δουλεύουν σκληρά μέχρι Δευτέρας Παρουσίας όσοι υποστήριζαν το αντίθετο. Κι έτσι ο βασιλιάς Τσίπρας συνέχισε να κυβερνά τους ανθρώπους, δίδοντας στον καθέναν αυτό που επιθυμούσε.

Του Θανάση Μαυρίδη

Υπεύθυνος για το τραπεζικό σύστημα είναι πλέον ο εργολάβος Φλαμπουράρης. Ας θυμηθούμε τι δήλωνε το 2015 ο μέντορας του Αλέξη Τσίπρα, ο άνθρωπος που δεν αποχωρίζεται την φραπεδιά του ούτε μπροστά στον φακό της τηλεόρασης: «τα πάνω από 10 τρισ. που χρωστάει συνολικά η Ευρώπη ποιος της τα δάνεισε; Πού τα βρήκαν; Τι είναι;

Υπεραξία από την πραγματική οικονομία ή είναι αέρας;». Και συνέχισε: «Αέρας είναι. Γι' αυτό κι εμείς θα τους πληρώσουμε με αέρα!».

Αυτός ο κύριος θα εποπτεύει το τραπεζικό σύστημα. Τι είδους εποπτεία μπορεί άραγε να κάνει στο τραπεζικό σύστημα μιας χώρας ένας άνθρωπος που οι απόψεις του για την Οικονομία συναγωνίζονται μόνο με αντίστοιχες διαφόρων ακροδεξιών κύκλων που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν με αστεία επιχειρήματα τον καπιταλισμό;

Αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι βρισκόμαστε ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στις εκλογές. Ο κ. Φλαμπουράρης είναι ένας εργολάβος με πείρα. Κι οι παλιοί εργολάβοι έχουν αρετές. Με τις αρετές αυτές δεν θα μπορούσαν να διοικήσουν μία τράπεζα. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα συζήτησης.

Το μεγάλο θέμα στις τράπεζες αυτή τη στιγμή είναι τα κόκκινα δάνεια. Είναι η ώρα των μεγάλων μαχαιριών. Μεγάλα τζάκια θα εξαφανιστούν από τον επιχειρηματικό χάρτη και άλλα νέα θα ξεπηδήσουν σαν τα μανιτάρια στο δάσος. «Κλειδί» για τις εξελίξεις είναι οι ρυθμίσεις των δανείων.

Με τα όσα έχουμε δει δικαιούμαστε να είμαστε καχύποπτοι, όταν στην τελική ευθεία για τις εκλογές η εποπτεία των τραπεζών περνάει από τον οικονομολόγο Γιάννη Δραγασάκη, τον επονομαζόμενο και «σοβαρό του ΣΥΡΙΖΑ» στον εργολάβο Αλέκο Φλαμπουράρη.

Κι ο κύριος Δραγασάκης; Οι φήμες τον θέλουν να διεκδικεί την θέση του κ. Στουρνάρα! Ο οποίος όμως θα πρέπει στο μεταξύ να… παραιτηθεί. Για την ακρίβεια, να εξαναγκαστεί σε παραίτηση. Είναι κι αυτό ένα από τα κεντρικά projects της εθνοσωτήριας κυβέρνησής μας. Θέλει να ελέγχει όλες τις θέσεις κλειδιά, έτσι ώστε να κάνει πράξη την «Δεξιά παρένθεση» του Μητσοτάκη.

Ο κ. Στουρνάρας ήδη «πιέζεται» με δημοσιεύματα του φιλοκυβερνητικού Τύπου. Ο Γιάννης Στουρνάρας όμως εξακολουθεί να κάνει την δουλειά του. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που «πιέζεται»! Σε γενικές γραμμές, πάντως, το σχέδιο είναι ο Φλαμπουράρης στα δάνεια και ο Δραγασάκης στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Παραίτηση Στουρνάρα, «εποπτεία» των ρυθμίσεων των κόκκινων δανείων και ένας Θεός ακόμη ξέρει τι άλλο κρύβουν στην φαρέτρα τους οι… σοσιαλδημοκράτες.

Το πιο πιθανό που μπορεί πάντως να συμβεί είναι να ολοκληρωθεί ο κύκλος με τις αυταπάτες που ξεκίνησε το 2015. Τότε που οι θεωρίες παιγνίων των Βαρουφάκη και Τσίπρα μας οδήγησε στο τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο και σε απώλειες μερικών ακόμη δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αυτή την φορά μπορεί να χρειαστεί να σφραγίσουν την πόρτα, αφήνοντας πίσω τους μία Ελλάδα με «εξαφανισμένες» τις τράπεζες, μία χώρα καταδικασμένη σε αιώνια φτώχεια. Ε αυτό ναι, είναι ένα πραγματικό σενάριο τρόμου…

ΠΗΓΗ: LIBERAL.GR

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τουρκία: Προσπαθούμε να αυξήσουμε τους φίλους μας

«Εμείς προσπαθούμε να αυξήσουμε τους φίλους μας. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε με τις χώρες της περιοχής μας» δήλωσε απόψε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογά...

Επτά συλλήψεις το βράδυ της Ανάστασης για κατασκευή και κατοχή εμπρηστικών και εκρηκτικών υλών

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής προχώρησαν το βράδυ της Ανάστασης στη σύλληψη επτά ατόμων καθώς κατά την διάρκεια ελέγχων βρέθηκαν στην κατοχή τους πλήθος εκρηκτικών κ...

Φόρτωση άρθρων...