Δευτέρα
06 Φεβρουαρίου 2023

Οι καραβίδες επέστρεψαν στον Πηνειό ποταμό

Κοπάδια από μικρές καραβίδες βρίσκονται σε αρκετά σημεία στον ποταμό Πηνειό σε Φαλάνη και Αμπελώνα. Αυτό αποδεικνύει ότι τα νερά του ποταμού είναι καθαρά και με αρκετό οξυγόνο για την επιβίωση μικροοργανισμών όπως οι καραβίδες που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στη μόλυνση και την έλλειψη οξυγόνου στο νερό.

Τα τελευταία πέντε χρόνια οι καραβίδες αυξήθηκαν στο ποτάμι και  βοήθησε σε αυτό το Φράγμα στην Γυρτώνη, όπου εκεί το καλοκαίρι το νερό ανεβαίνει στα έξι μέτρα και η ροή του ποταμού είναι ρυθμιζόμενη  καθημερινά και όχι στάσιμη.

Στα βίντεο ο ερασιτέχνης ψαράς Θανάσης Κατσάνης από τον Αμπελώνα δείχνει τις καραβίδες που πιάνει καθημερινά στα δίχτυα του και της αφήνει ξανά στο ποτάμι.

Ο λόγος όπως είπε είναι «αφήνω τις καραβίδες πάλι στο σημείο που τις βρήκα για να γίνονται ακόμη περισσότερες τα επόμενα χρόνια».

Στο ποτάμι αρχίζουν και επιστρέφουν και οι φυσικοί ψαράδες, τα αποδημητικά πουλιά, αγριόπαπιες, ερωδιοί κ.λπ. που σε κοπάδια αλλά και μοναχικά πέφτουν στο ποτάμι για να τραφούν, σύμφωνα με το tirnavitikanea.com.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Άγρια δολοφονία στον Σταθμό Λαρίσης: Δεμένος και μαχαιρωμένος βρέθηκε 47χρονος Πακιστανός

Φρικτό έγκλημα σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή του Σταθμού Λαρίσης με νεκρό έναν 47χρονο Πακιστανό. Σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας, το περιστατικό σημειώθηκε τ...

Φόρτωση άρθρων...