Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Θεσσαλονίκη: H 21χρονη Έμμα χάρισε ζωή σε τρεις συνάνθρωπους (Video)

Ελλάδα

Συγκλονίζει το πανελλήνιο ο θάνατος της 21χρονης Έμμας στην Θεσσαλονίκη που άφησε την τελευταία της πνοή αιμόφυρτη στο οδόστρωμα και εγκαταλειμμένη από τον άνθρωπο που την χτύπησε με το αυτοκίνητό του.

Της στέρησε τη ζωή, χτυπώντας τη με το αυτοκίνητο και εγκαταλείποντάς τη αιμόφυρτη στο οδόστρωμα.

Και ενώ, η νεαρή γυναίκα έσβηνε αβοήθητη, το μόνο που σκέφθηκε κάποιος που βρέθηκε δίπλα της, στο σημείο του τροχαίου, ήταν να της πάρει το πορτοφόλι.

Κι όμως, μέσα σε αυτό τον καταιγισμό των κακών, η οικογένεια της κοπέλας έκανε το απόλυτο καλό προσέφερε ζωή δωρίζοντας τα όργανά της.

Έκλεψε την αιμόφυρτη κοπέλα

Τα όσα κατήγγειλε ο δικηγόρος της οικογένειας προκαλούν οργή. Η Έμμα έχει μόλις παρασυρθεί από το αυτοκίνητο του 26χρονου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ο οδηγός εξαφανίζεται. Κι ενώ η άτυχη κοπέλα ήταν αιμόφυρτη, κάποιοι έσπευσαν να βοηθήσουν. Ωστόσο, ένας την πλησίασε με έναν και μόνο σκοπό. Να την κλέψει.

Σοκάρει το γεγονός ότι όσο η άτυχη φοιτήτρια ήταν αιμόφυρτη και πεσμένη στην οδό Εγνατία κάποιος έβαλε το χέρι του μέσα στην τσάντα της και απέσπασε το ποσό των 1.500 ευρώ.

Ο Νικόλαος Ρουσσόπουλος, δικηγόρος οικογένειας 20χρονης δήλωσε: «Το ποσό αυτό υπήρχε και το ποσό αυτό μετά το συμβάν εξαφανίστηκε».
Η αποκάλυψη αυτή, που προκάλεσε ήδη εισαγγελική έρευνα, προκαλεί αποτροπιασμό.

«Χάρισαν» ζωή

Πριν από λίγο καιρό η νεαρή φοιτήτρια της κτηνιατρικής, είχε εκφράσει στους γονείς της την επιθυμία, αν πάθει κάτι, να δωρίσουν τα όργανά της.

Οι γονείς της μέσα στην ανείπωτη θλίψη τους, βρήκαν τη δύναμη να προσφέρουν να χαρίσουν ζωή με την καρδιά, τους νεφρούς, το ήπαρ του παιδιού τους.

Η καρδιά της μεταφέρθηκε ξημερώματα στο Ωνάσειο. Ο λήπτης είχε ήδη βρεθεί. Μια 40χρονη μητέρα ενός παιδιού που ζούσε με μηχανική υποστήριξη. Μετά από μια πολύωρη επέμβαση η καρδιά της Έμμας χτυπάει και πάλι.

Το ήπαρ θα δώσει ζωή σε έναν 62χρονο καρκινοπαθή που χειρουργείται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, ενώ ο ένας νεφρός θα δοθεί σε μια σε 67χρονη γυναίκα.

Ο Γιώργος Τσούλφας, καθηγητής χειρουργικής μεταμοσχεύσεων στο ΑΠΘ σημείωσε: «Είναι στη μέση το χειρουργείο, έχει ξεκινήσει. Ήταν καιρό στη λίστα με καρκίνο.

Όλοι οι άνθρωποι οι οποίοι είναι στη λίστα, περιμένουν ένα θαύμα. Δίνουν ένα παράδειγμα, δίνουν ένα μήνυμα. Οι ζωές που θα σωθούν δεν είναι μόνο αυτές, θα είναι και πολλές άλλες από αυτούς που θα ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα».

Οι κερατοειδείς της Έμμας θα ελεγχθούν αρχικά στην Τράπεζα Οφθαλμών του ΑΧΕΠΑ και θα μεταφερθούν στην συνέχεια στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου για να μεταμοσχευτούν.

Συγγενείς και φίλοι θα πουν την Πέμπτη το «τελευταίο αντίο» στην άτυχη 21χρονη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κάλυμνος: Εξάρθρωση σπείρας ναρκωτικών από την ΕΛΑΣ - Διακινούσαν κοκαΐνη μέσα σε κάψουλες

Στην εξάρθρωση μιας σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά στην Κάλυμνο προχώρησαν οι Αρχές. Τα μέλη της σπείρας διακινούσαν κοκαΐνη, η οποία ήταν συσκευασμένη σε κάψουλες, που ερχόταν μ...

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τη Μεγάλη Παρασκευή λόγω περιφοράς των Επιταφίων - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ στη Θεσσαλονίκη τη Μεγάλη Παρασκευή λόγω της περιφοράς Επιταφίων. Η Αστυνομία στην ανακοίνωση της απευθύνει έκκληση προς τους οδηγούς ώ...

Φόρτωση άρθρων...