Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

Όλυμπος: 41χρονος από την Αθήνα ο ορειβάτης που έχασε τη ζωή του

Ελλάδα

Ένας 41χρονος από την Αθήνα είναι ο άτυχος ορειβάτης που έχασε τη ζωή του στον Όλυμπο. To τραγικό περιστατικό σημειώθηκε περίπου στη 1 το μεσημέρι της Κυριακής όταν οι δύο ορειβάτες βρίσκονταν στη βάση Λουκιού στο Μύτικα σε υψόμετρο 2.700 μέτρων.

Τότε ήταν που ο ένας από τους δύο συνέχισε για την κορυφή με τον άλλο να αποφασίζει να τον περιμένει στο ίδιο σημείο να γυρίσει. 

Όμως, όταν επέστρεψε ο πρώτος από την κορυφή δεν βρήκε τον φίλο του και αφού τον έψαξε στη γύρω περιοχή και στο καταφύγιο «Αποστολίδη» έστειλε σήμα ότι αγνοείται.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες ενώ ο ορειβάτης με οδηγίες της ΕΟΔ Θεσσαλονίκης άρχισε έρευνες προς συγκεκριμένο σημείο, στο οποίο έχουν γίνει ατυχήματα. Μετά από πολύωρη κατάβαση σε δύσκολη περιοχή με παγωμένο χιόνι κατάφερε να εντοπίσει τον φίλο του αναίσθητο και ειδοποίησε τις Αρχές.

Ακολούθησε μια πολύ δύσκολη, λόγω των καιρικών συνθηκών, επιχείρηση η οποία oλοκληρώθηκε το πρωί της Δευτέρας όταν οι πυροσβέστες που συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάφεραν να προσεγγίσουν τον άτυχο ορειβάτη και να ανασύρουν τη σορό του στο ελικόπτερο Super Puma που είχε επιστρατευτεί και με το οποίο έγινε η διακομιδή του άνδρα στο ελικοδρόμιο της 24ης Ταξιαρχίας Λιτόχωρου όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Πρωτομαγιά στην Αθήνα λόγω των κινητοποιήσεων - Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας θα ληφθούν αύριο, Τετάρτη 1 Μαΐου, από τις 09:30’ το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας λόγω πραγματοποίησης εξαγγελ...

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα – Ποιοι συμμετέχουν, πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν την Πρωτομαγιά θα λάβουν μέρος και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι οποίοι μεταξύ άλλων απαιτούν: Συλλογικές ...

Εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ - Γυναικολόγος χρέωσε τον Οργανισμό με 2.300 επισκέψεις

Απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ από γυναικολόγο εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας. Η απάτη έγινε μέσω καταχώρησης εικονικών επισκέψεων. Οι εικονικές επισκέψεις ξεπερ...

Φόρτωση άρθρων...